Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem sok biztosat ígér a csütörtök, de ezt fix, hogy betartja!

orvosmeteorologia idojaras front ma orvosmeteo meteogyógyász

Úgy is mondhatnánk, felhőtlenül felhős, csapadékmentesen záporos, borongósan napsütéses csürtörtökünk lesz - de van benne olyan fix tényező is, ami biztosan hatással lesz mindenkire!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a rendkívüli idő rendkívüli tavaszi fáradtsággal fenyeget. Kitart az extrém tavaszi idő, szaporodnak a negatív hatásai. Fontos időben beszélnünk egy fontos humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai következményről-

Ön is fáradt? Komoly következményekkel is jár ez a példátlan tavaszi idő. Egyre erősödő panaszok!

Az évszaknak megfelelő viszonyoktól való igen nagymértékű, és különösen a tartósan fennálló hőmérsékleti eltérés egyre több, a szokásos élettani folyamatainkat is megzavaró problémákat okoz.

Ezek egyike a példátlanul korán jelentkező tavaszi fáradtság, ami nagyon sok embert érintő, az életminőséget jelentős mértékben rontó hatás. A kevésbé rugalmas vagy erősen leterhelt szervezetű emberek számára kritikus időszak a tél után a lényegesen magasabb aktivitású tavaszi időszakra történő átállás. Ennek, ebben a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben feszített tempóban kellene lezajlania, miközben a szervezetünk több szempontból is leterhelt állapotban van.

Nagyon gyakori ebben a helyzetben az érthetetlen fáradtság, energiátlanság, motiválatlanság, a munkavégző képesség nagymértékű csökkenése. Súlyosabb esetben fejfájás, szédülés, szorongásos panaszok jelentkezhetnek, gyakoribbak a rosszullétek. A reflexek lassulása fokozza a balesetveszélyt. Gyakrabban alakul ki lehangoltság, magatartási problémák a gyerekeknél.

Idén ennek az állapotnak a hosszabban elhúzódó hatására számíthatunk. Ez erősíteni fogja a következő hetekben az időjárás-érzékenységi hatásokat. Folyamatosan tapasztaljuk, hogy mennyire fontos az időjárás-érzékenység kezelése! Ezt mindig alapos személyes vizsgálatok alapján kell megállapítani, és az eltérő egyéni adottságok miatt személyre megállapított gyógyászati módokkal kezelni.

Pollenek, allergia

Rosszul alakul a pollenszezon a rendkívüli meleg miatt. Már közepes a mogyoró, az éger, és a ciprusfélék pollen szintje, és megjelent a nyár és a kőris is. Az érintett allergiásoknak feltétlenül el kell kezdeniük a védekezést.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön kezdetben sok lesz a felhő fölöttünk, majd napközben nyugat, délnyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet. Kisebb eső, egy-egy zápor reggel, délelőtt főként északon, északkeleten fordulhat elő. Többfelé élénk, délen erős lehet a nyugati-délnyugati szél. Hajnalban 0, +8 C-fok várható, délután az ország nagy részén pedig 11-17 C-fokot mérhetünk, de az északkeleti határ közelében ettől pár fokkal hűvösebb lehet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

fejfájás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához