Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne érje váratlanul! Ezt kapjuk a nyakunkba az eső mellé hétfőn

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo zápor zivatar eső

Még mindig hat ránk a kettősfront, ami kellemetlen tünetekkel nehezítheti meg a hét első napját.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint csak lassan távozik a ciklon, most inkább a hidegfronti jelleg erősödik. Még mindig kettősfronti hatás határozza meg a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet. Hétfőn már a hidegfronti jellegnek az erősödésére számíthatunk.

A ciklon frontrendszere már harmadik napja terheli erősen változó hatásokkal a szervezetünket!

Kezdetben alig változik, majd lassan javulásnak indul a humánmeteorológiai- orvosmeteorológiai helyzet.

A ciklon kettős frontja csak lassan távozik kelet felé, sokáig érezteti a hatását, egyre inkább a hidegfronti jellege fog megerősödni, az ilyen jellegű panaszok tartós fennmaradására számíthatunk. Sok ember számára külön is kellemetlen lesz az ismét megerősödő légmozgás és a kezdetben még több csapadék, helyenkénti zivatarok. Kedvező viszont a tiszta levegő, amit a napsütéses órákban érdemes kihasználni legalább egy rövidebb séta erejéig.

A kezdetben intenzíven jelentkező fejfájás, ingadozó vérnyomás, a tartós terhelés miatti panaszok, fáradtság, figyelmetlenség mellett délutántól a szédüléses panaszok erősödhetnek, sokan lehetnek ingerlékenyek, türelmetlenek.

Szabadtéri programok

Sokat javulnak a kültéri programok feltételei, nyugaton már délelőttől, keleten inkább csak délutántól lesz jobb a helyzet, csökken a csapadékhajlam, és tiszta lesz a levegő. Ugyanakkor megélénkül, megerősödik a légmozgás és növekedésnek indul a pollenkoncentráció is. A frontra érzékenyeket viszont továbbra is terheli a kettősfronti hatás!

Közlekedés, balesetveszély

Javulnak a közlekedés fizikai feltételei. Kevesebb helyen számíthatunk csapadékra vessző, főleg keleten lehet még eső. Viszont alig változik a frontérzékenyeket terhelő hatás, ez kedvezőtlenül befolyásolja a vezetési képességeket.

Milyen idő lesz?

Hétfőn reggel még sok felhő lesz felettünk. A keleti tájak kivételével még több helyen lehet még eső, zápor, néhol akár zivatar is. Délután már csak elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor, és ekkor már több helyen szakadozottá válik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Elsősorban északnyugaton lesz élénk, néhol erős az északnyugati szél. Hajnalban 2-6, napközben 8-16 C-fok várható, keleten lesz melegebb.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Migrénes, vagy "csak" erős fejfájás kínozza? Ez alapján döntheti el

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához