Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen kellemetlen panaszokat tapasztalhat pénteken

orvosmeteorológia, fejfájás, front, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint jó a napos idő, de most újabb problémák jöhetnek elő.

Komoly változás következik be az időjárási terhelésben, sok időjárás-érzékeny ember tapasztalja tünetei jellegének a megváltozását. Leépül az anticiklon! Még egy nyugodt nap, és frontok érkeznek, figyelmeztet a meteogyógyász®!

Fronthatás pénteken

Pénteken továbbra is frontmentes időre számíthatunk, a napos időszakok pedig javítják a hangulatot és a közérzetet. A kifejezetten hideg, helyenként erősen fagyos reggelek és a napsütés ellenére is hűvös nappalok is okozhatnak panaszokat. Elsősorban a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők számíthatnak fájdalmaik felerősödésére, különösen a mélyebb völgyekben élők körében. A napok óta tartó igénybevétel összeadódik, így a fájdalmak még az eddigieknél is intenzívebben jöhetnek elő. Ha érintett, kezdje a napot egy könnyed, tehermentes tornával, vigyázva arra, hogy ne erőltesse túl az ízületeket.

A fejfájás felerősödése szintén jellemző lehet, főként a nap második felében. Markáns tünetek nem várhatók, de a következő napokban tartósan is előfordulhatnak. Eleinte görcsös fájdalmakkal kell számolni, majd a migrénes tünetek fokozódása várható.

Légszennyezés

A légszennyezettségben némi romlás várható, elsősorban az Északi-középhegység térségében és a főváros környékén dúsulhat fel a szállópor. A sétához válassza inkább a kevésbé forgalmas helyeket, kerülje el a zsúfoltabb belvárosi csomópontokat.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken is sok napsütésre, száraz időre számíthatunk, csak időnként jelenhetnek meg felhők az égen. A nyugatias szél az ország északi felén többfelé megélénkülhet. Hajnalban -12, -5 fokig csökken a hőmérséklet. Napközben 2-7 fokot mérhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezek a legjobb, vény nélküli gyógyszerek ízületi gyulladásra a szakgyógyszerész szerint

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához