Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden a kettősfront miatt még pocsékabban érezhetjük magunkat

fejfájás, orvosmeteorológia, migrén, front

A keddi kettősfront csak tovább erősítheti a kellemetlen tüneteket.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ahelyett, hogy elmúlnánk a a kettősfront okozta panaszok, most még erősödni is fognak!

Az időjárás-érzékenyek számára nagyon megterhelő napokon vagyunk túl, és még a folytatásban is legalább ugyanekkora igénybevétel érvényesül. Ha csökkent teljesítőképességet, kedvetlenséget, vagy esetleg szűnni nem akaró fejfájást tapasztal, akkor ön is érintett lehet.

A meteogyógyász® mai videós tanácsait az elviselhetetlen frontos fejfájásokról és kezelésükről itt tudja megnézni:

Fronthatás kedden

Kedden egy kettősfronthoz köthetően borongós, lehangoló lesz a nap, továbbra sem pihenhet szervezetünk. Többfelé csapadék és élénk szél várható, és az időjáráshoz köthető tünetek miatt sokan fognak panaszkodni! Mindemellett a legtöbb helyen az ilyenkor szokásos átlag alatt marad a hőmérséklet.

Egész nap sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, a fájdalmakat pedig az élénk szél is erősítheti. Gyakoriak az alváspanaszok, napközben pedig álmos, tompa lehet. Az idősek és a vérnyomásproblémákkal küzdők fokozottan kíméljék magukat, amennyiben ön is az érintettek közé tartozik, akkor próbálja kerülni a stresszes helyzeteket, a megerőltető tevékenységeket. Fontos a sok pihenés, a szabad idejében ne végezzen megerőltető tevékenységeket.

Alvásprobléma is felléphet, illetve reggel az ízületi panaszokkal élők végtagjai is sajoghatnak, a tünetek pedig egész nap fennállhatnak. Itt most a gyulladásos és a kopásos ízületi problémák egyaránt előfordulnak!

Szabadtéri tevékenységek

Az élénk szél és a felhők, valamint a csapadék miatt a hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul. Öltözzön rétegesen, a szél ráadásul jelentősen csökkenti a komfortérzetet is.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához