Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne lepődjön meg, ha szerdán ingadozik a vérnyomása

vérnyomás, pulzus, pulzusszám, szívbetegség, vérnyomás, szívritmus

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az időjárás-érzékenyek helyzete tovább romlik, megtöbbszöröződhetnek a tünetek!

Rosszul alakul a helyzet a frontosoknak, de a nyaralók számra is. A keddi hidegfront után újabb fronthatás terheli a szervezetünket! Most meg kettősfront!

A meteogyógyász® tájékoztatója a Meteo Klinika TV-n frontérzékenyeknek!

Fronthatás szerdán

Szerdán nem markánsan, de országosan kettős fronthatás érvényesül, tovább fokozódhatnak a panaszai akár a hideg-, akár a melegfrontra érzékeny. Sok lesz felettünk a felhő, északnyugaton pedig hűvös is lesz, nem várható ideális júniusi idő. Helyenként kisebb eső is előfordul. A kettősfront jellegű panaszok egész nap fennállhatnak! A gyakran hűvös, szeles, változékony időszak a szervezetünk védekezőképességét is igénybe veszi, most csak egy-két nap volt ideális a hőséget és az azt lezáró hidegfrontot követően.

Sokaknál nagy eséllyel jelentkezhet fejfájás, migrén, és az éjjel tapasztalt esetleges álmatlanság is rányomhatja bélyegét a hangulatára. Türelmetlenséget, ingerlékenységet tapasztalhat, különösen a déli, délnyugtai megyékben. A kedvetlenség, illetve a lehangoltság azonban még akkor is előfordulhat önnél, ha nem tartozik a kifejezetten a frontokra érzékenyek csoportjába. A vérnyomása szintén ingadozhat, a keringési panaszok pedig egészen a hétvégéig fennállhatnak!

Keleten emellett a migrénhajlam is fokozott lesz, illetve arrafelé a koncentrálási problémák és a figyelmetlenség is gyakori tünet lehet. Napközben fogyasszon sok folyadékot, lehetőleg tiszta víz formájában.

UV-sugárzás

Az UV-sugárzás időben és térben is változékonyan alakul, a leégés veszélye nem áll fenn.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Szívelégtelenség: olykor megtévesztők a tünetei - erre figyeljen fel!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#magas vérnyomás

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához