Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szombaton jön az enyhülés - örülhet, ha tud aludni!

orvosmeteorológia, meteogyógyász, humánmeteorológia, időjárásérzékenység, meteorológia, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a visszatérő enyhe idő nagyon sokakat meg fog terhelni.

Az időjárás-érzékenyek szervezete az átlagosnál nehezebben viseli a téli enyhe időt. Ha ön is koncentrálási panaszokat tapasztal, alvásproblémákkal küzd, netán migrénes, ön is érintett lehet! Utolérhetetlen emberek lehetünk! Nem is gondolná, mennyi bölcsesség van ebben!

Nézze meg a meteogyógyász® szilveszteri videóját!

Szombaton front ugyan nem érkezik térségünkbe, azonban erőteljes melegedés zajlik (van, ahol csak a magasban, de többfelé a talajon is), mely a széllel társulva többeknél okozhat humánmeteorológiai® panaszokat.

Orvosmeteorológia

Ha az érintett csoportba tartozik, akkor fejfájást, migrént tapasztalhat, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Emellett délnyugaton erős szél rontja a humánmeteorológiai® helyzetet, ami szintén kiválthat fejfájást, ha erre érzékeny. Szélre érzékenyként az élénk légmozgás nyugtalanságot, ingerlékenységet is okozhat önnél, emellett koncentrálásbeli problémákat is tapasztalhat. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosulhat, ezekben a napokban gyakoriak az alvászavarok.

Az elmúlt és a következő napok változékonysága megterhelő a szervezet számára, kiegyensúlyozott étkezéssel edzheti magát az előttünk álló továbbra is nehéz napokra. A szabad idejét lehetőség szerint minél több pihenéssel töltse, sétáljon, mozogjon némi időt a friss levegőn.

Légszennyezettség:

A nyugalomba jutott levegőben, főleg északkeleten tovább növekszik a szennyezőanyagok koncentrációja. A nitrogén-oxidok és a PM10 mennyisége főleg a forgalmasabb csomópontokban lépheti át az egészségügyi határértéket. A szeles tájakon tiszta marad a levegő.

Időjárás szombaton

Szombaton kezdetben elszórtan előfordulhat kisebb eső, délután viszont már szárazabb idő ígérkezik, de csak délen, délnyugaton süthet ki több órára a nap. Északra, északkeletre viszont beragadhat a hajnalra képződő pára, köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, itt szitálás is előfordulhat. Többfelé élénk lehet a déli-délnyugati szél. A tartósabban nyirkos tájakon 3-7, máshol 8-16 C-fokra van kilátás, délen, délnyugaton mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához