Ezeket látta már?

Nem szűnő lábfájdalom

2010.09.29. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Negyvenes, egészséges életvitelű nő vagyok. Hetek-hónapok óta (nem rendszeresen) éjszakai lábfájdalmat érzek, azonban pár napja a fájás folyamatosan olyan erős, hogy éjjel erre ébredek, és 1-2 órán át aludni sem tudok tőle. A combom tetejétől (belső oldalon) a lábszáramig, mintha a lábamban legbelül fájna valami, de talán a felső rész-térd környéke fájdalma erősebb. Nem görcs, inkább hosszanti, erős nyomásszerű valami.

Ha délután tornázom/futok, éjjel gyakrabban fáj, mint a fizikailag inaktív napokon. A jobb lábam teljesen rendben van. Napközben vagy torna közben semmi bajom, kivéve nagyobb melegben és párában, akkor hasonlót érzek, bár jóval enyhébb mértékben.

Mi lehet a baj/a teendőm?

Válaszát köszönöm.

Válasz:

A visszatérő lábfájdalomnak - természetesen - többféle oka is lehet.

Elképzelhető egy gerinc eredetű kisugárzó fájdalom, tehát érdemes lenne reumatológiai vizsgálatot végeztetni gerincproblémák, esetleges gerincsérv(?) irányában.

A lábban lévő "mélyfájdalmak" másik oka lehet esetlegesen ún. mélyvénás trombózis is, nem szeretnénk megijeszteni, a leírtakból pontosabb nem derül ki, tehát célszerű lenne a másiktól függetlenül ezirányban is elindulni, érsebészeti szakrendelés, kórházi osztály a javaslatunk.

Mindezen kivizsgálások felé Önt a háziorvos tudja elindítani.

tisztelettel és jobbulást kívánva:

Forrás: EgészségKalauz