Ezeket látta már?

Természetes vérnyomáscsökkentés bogyókkal és bélbaktériumokkal!

bogyó, gyümölcs, flavonoid, vérnyomás, szív- és érrendszer, csokoládé

Jó hírek érkeztek azoknak, akik szeretik a flavonoidokban gazdag bogyós gyümölcsöket, az étcsokoládét és a vörösbort.

Egy új tanulmány, amelyről a Medical News Today beszámolt , azt vizsgálta, hogy egyes élelmiszerekben és italokban lévő antioxidánsok - az úgynevezett flavonoidok - hogyan javíthatják a magas vérnyomást, és miért hathatnak ezek a vegyületek egyes emberekre jobban, mint mások.

Magas a vérnyomása? Nem a só és a kávé a legártalmasabb - kattintson!

A véltozatos bélmikrobiom jobban védi a szívet

A kutatások azt mutatják, hogy a magas vérnyomás csökkentése mellett a flavonoidok védelmet nyújthatnak a szívroham, a stroke, a 2 -es típusú cukorbetegség és a rák bizonyos típusai ellen.

A flavonoidok vérnyomásra gyakorolt ​​jótékony hatása azonban egyénenként eltérő, és most bizonyíték van arra, hogy a bélbaktériumok részben megmagyarázhatják ezeket a különbségeket.

Az emberi bélben található baktériumok lebontják a flavonoidokat, és olyan bioaktív vegyületeket szabadítanak fel, amelyek erőteljes védőhatást gyakorolnak a szívre.

„Napi 1,5 adag bogyó elfogyasztása klinikailag jelentős mértékben csökkentette a szisztolés vérnyomást” - mondta Aedín Cassidy, Ph.D. , a Queen's Egyetem Globális Élelmiszerbiztonsági Intézetének elnöke és professzora.

Mint mondta, a flavonoidok, az antocianinok egy csoportja kulcsfontosságúnak tűnik ehhez a hatáshoz.

Az antociánok azok a pigmentmolekulák, amelyek sok gyümölcs vörös vagy kék színéért felelősek, beleértve a vörös szőlőt, áfonyát, fekete ribizlit és szedret.

Ezért válnak be jobban vagy kevésbé a flavonoidok

A kutatók azt találták, hogy a legtöbb flavonoidot fogyasztó emberek bélrendszerében nagyobb a baktériumok sokfélesége - és nagyobb védelmet élveznek -, mint a kevésbé változatos bélbaktériumokkal rendelkezők.

Ha a kutatók be tudják azonosítani, hogy mely baktériumok képesek a legjobban lebontani a flavonoidokat erőteljesebb vegyületekké, ez olyan pre- vagy probiotikus kiegészítőket eredményezhet, amelyek fokozzák a flavonoid-anyagcserét azokban, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Addig azonban arra kell hagyatkoznunk, hogy több bogyót és étcsokoládét eszünk, és talán egy kis vörösbort iszunk az egészségügyi előnyök reményében.

Forrás: MedicalNewsToday