Ezeket látta már?

Öt projekt nyerheti el a Richter Anna Díjat

Richter Anna díj (2)

Készüljön imázsfilm a gyerekkórház szuperhőseiről, az ott dolgozókról? Jöjjenek létre Diákbarát Gyógyszertárak, ahol barátságos a légkör és lehetőséget biztosítanának bizalmas beszélgetésre? Épüljön mezítlábas park egy iskolakertben, amit a diákok hoznak létre és működtetnek? Jusson el mindenkihez, mit nyerhetünk a rendszeres szűrésekkel? Kapjanak segítséget a szívtranszplantált betegek hozzátartozói, hogy az új helyzetben könnyebben megtalálják szerepüket? 

A Richter Anna Díj most induló szavazásán nemcsak a felsorolt ötletek közül választhatja ki a nagyközönség a számára legfontosabbnak tartott társadalmi ügyet, de olyan további kezdeményezésekre is leteheti voksát, amelyek a demencia megelőzését vagy tudatos gyógyszerhasználat előmozdítását célozzák, illetve édesanyákra szabott depresszió-kezelést, hátrányos helyzetű családoknak szervezett élményprogramot, kényszerbetegeknek készülő szabaduló szobát, női szervet bemutató gyógyító színezőt vagy egy egész települést megcélzó életmódprogramot kívánnak megvalósítani.

Nagy sikert aratott a kreatív pályázat

A Richter egyedülálló, új kezdeményezése az indulás pillanatától hatalmas népszerűségnek örvend. Közel kétszáz pályázatot küldtek be az oktatás, egészségügy és gyógyszerészet területén fejleszteni, jobbítani vágyó lelkes csapatok. 

A Richter Gedeon Nyrt. új pályázati kiírásával őrzi és továbbviszi az alapítócsalád szellemiségét, az innovációba, folyamatos fejlesztésbe vetett hitét. Méltó módon tükrözi a Richter cégfilozófiáját, társadalmi szerepvállalási elkötelezettségét a hazai oktatás, egészségügy és gyógyszerészet területeken dolgozó nők iránt.

A pályázaton olyan újszerű, megvalósítható ötleteket vártak a szervezők, amelyek az oktatáshoz és kutatáshoz, gyógyításhoz, gyógyszerészethez, egészségügyhöz kapcsolódó ismeretterjesztés területein kreatív ötletekkel, innovatív megoldásokkal járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy fejlődéséhez, illetve megkönnyíti az adott területen dolgozók mindennapjait, minőségi változást hoz a hétköznapokba.

A zsűri tagjai, — Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Szily Nóra újságíró, pszichológus, Rúzsa Magdi, Máthé Péter-díjas énekesnő, Kertész Éva, a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány ügyvezetője és Dr. Barna István belgyógyász, egyetemi docens — a tizenkét döntős kiválasztásánál eltérő, de egyformán fontos szempontokat fogalmaztak meg. Volt, akit az ötletesség, az igazi „aha” élmény ragadott magával, valaki az össztársadalmi hatást hangsúlyozta, és mindenki egyetértett az edukáció, a felnövő generáció fókuszba helyezésének fontosságában.

Hiánypótló ötletek a döntőben

A döntős pályaművek mindegyikéről elmondható, hogy nélkülözhetetlen területekről érkeztek és bármelyikük lesz az öt szerencsés kiválasztott egyike, a projekt megvalósítása nem csupán az adott közösség, de rajtuk túlmutatóan az egész társadalom, mindannyiunk javát szolgálja majd.

A pedagógus, orvos, egészségügyi dolgozó, gyógyszerész kategória egy-egy zsűridíjasát a zsűri tagjai választják majd ki. Ők döntik el, ki kapja a projekt megvalósítására fordítható négy-négy millió forintot. A közönségdíj sorsa a szavazók kezében van. Február 28-ig lehet megtekinteni a csapatok és projektek bemutatkozását a www.richterannadij.hu oldalon, ahol a nagyközönség szavazhat kedvenceire, és a szavazók részt vehetnek a Richter Anna Díj nyereményjátékán. Érdemes követni a díj Facebook oldalát is, ahol folyamatosan érdekes információkat olvashatunk és a döntős projektekhez kapcsolódó játékokba is bekapcsolódhatunk.

Március 8-án, egy rendkívüli nőnapi gála keretében fény derül a boldog döntősök kilétére, és velük együtt mindannyian örülhetünk annak, hogy a Richternek köszönhetően mindenki életére ható, innovatív ötletek valósulnak meg.

Tartsanak velünk, hisz az egészségügy és oktatás fejlődése nem csupán a Richter, hanem mindannyiunk szívügye!

Forrás: richterannadij