Recept: villámgyors kókusztejes fagylalt, ami után nem lesz lelkiismeret-furdalása
Ez a kókusztejes, piros bogyós gyümölcsökkel készült fagylalt nemcsak finom, hanem tejmentes, gluténmentes és tele van vitaminokkal.
A házi fagylalt nagy előnye, hogy percek alatt összeállítható, nincs szükség hozzá fagylaltgépre, és könnyedén variálhatjuk is kedvünk szerint. Ráadásul, ha lefagyasztjuk a gyümölcsöket, a kész fagylalt azonnal kanalazható lesz.
Hozzávalók:
- 400 ml kókusztej (konzerv, jól behűtve)
- 250 g vegyes piros bogyós gyümölcs (málna, eper, áfonya) – friss vagy fagyasztott
- 3-4 evőkanál méz vagy juharszirup
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- csipetnyi só
Elkészítés:
A gyümölcsöket tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a mézet, a vaníliát és a sót, majd öntsük rá a behűtött kókusztejet.
Turmixoljuk simára, majd tegyük egy műanyag edénybe, és irány a fagyasztó! Félóránként keverjük át, hogy krémes maradjon. Kb. 3-4 óra alatt eléri a tökéletes állagot.
Tálaláskor friss gyümölcsökkel és kókuszreszelékkel díszíthetjük.
Cékla télire – így készíthető el a nagymama receptje újragondolva, egészségtudatosan, fermentálva
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben , a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en, Tiktok-on is!