Frissítő barackkrémleves főzés nélkül
A nyári kánikulában nincs is jobb, mint egy hűsítő gyümölcsleves, ami nemcsak gyorsan elkészül, de a tűzhely közelébe sem kell menni.
Ez a barackrémleves pont ilyen: édes, krémes, frissítő, és végtelenül egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók (4 adag)
- 80 dkg érett őszibarack
- 2 evőkanál méz vagy juharszirup
- 2 dl tejszín/növényi tejszín
- 1 liter hideg tej/kókusztej
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csipet fahéj (opcionális)
- friss menta és citromfű a tálaláshoz
Elkészítés
A barackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk, és héjastul a turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a mézet, a tejszínt, a hideg tejet, a vaníliát és a fahéjat, majd simára turmixoljuk. Ha nagyon sűrű lenne, egy kevés vízzel vagy tejjel lazíthatjuk.
Ezután legalább fél órára hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek. Tálaláskor friss mentával vagy citromfűvel díszítjük.
Recept: villámgyors kókusztejes fagylalt, ami után nem lesz lelkiismeret-furdalása
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben , a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en, Tiktok-on is!