A kórházba került covidos betegek 97%-a oltatlan volt Szlovákiában

A kórházba került covidos betegek 97%-a oltatlan volt Szlovákiában

A szlovákiai statisztikák is igazolják, hogy a védőoltás jelentősen csökkenti a koronavírus-fertőzés kockázatát.

Az idén koronavírus-fertőzés miatt kórházba került 16 ezer 117 ember közül csak 508, azaz az emberek 3,1%-a volt beoltva koronavírus ellen, azaz 97%-uk oltatlanul került olyan állapotba, hogy kórházi kezelésre szoruljon – közölte a szlovák közegészségügyi hivatal a Facebook-on.

A hír kapcsán a szlovák Bumm.sk oldal emlékeztet a szakértői figyelmeztetésre, miszerint a kutatások és a szlovákiai statisztikák is igazolják, hogy a védőoltás jelentősen csökkenti a koronavírus-fertőzés kockázatát.

Ritkán előfordul, hogy egy beoltott személy is megfertőződik, de az adatok azt bizonyítják, hogy az oltottak esetében enyhébb a betegség lefolyása, és kicsi a valószínűsége, hogy a teljes védettséget élvezők kórházba kerülnek

- fűzték hozzá.

Elfajult a járvány az USA-ban: szinte csak a delta variáns fertőz - olvasson tovább!

Az oltás emellett segít a súlyos betegségben szenvedő pácienseknek is. Ezt úgy értik, hogy ha sikerül elkerülni az egészségügyi rendszer túlterhelését, akkor a páciensek számára elérhetők maradnak a szükséges vizsgálatok, ellátás.

A klinikai tesztek bizonyították azt is, hogy a védőoltás rendkívül hatékony azok esetében, akiknél fennáll a betegség súlyos lefolyásának kockázata - legyen szó akár az asztmásokról, a krónikus tüdőgyulladásban, magas vérnyomásban, vagy májbetegségben szenvedőkről, a cukorbetegekről, illetve a túlsúlyos személyekről.

Ez is érdekelheti:

Forrás: MTI