Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Az omikronhullám csúcsán napi 13 ezer fertőzött és 200 halott lehet Magyarországon

koronavírus, magyarország, debrecen, budapest

Az emberi erőforrások minisztere elmondta: teljesen biztos abban, hogy számolni kell a negyedik oltás szükségességével.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt arról a kormány által prognosztizáltak alapján, hogy mi várható az omikron okozta ötödik hullám tetőzésekor:

"Kormányprognózis: az omikronhullám csúcsán kb. 13 ezer napi fertőzött és napi 200 halott lehet

Elkezdődött Magyarországon a koronavírus-járvány ötödik hulláma, és ha nem jön újabb mutáció, valamint nem nő jelentősen az átoltottság, akkor a csúcsán 13 ezer is lehet a napi fertőzések száma, 8-9 ezer kórházban ápolttal – mondta az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A negyedik hullám alkalmával, tehát az elmúlt év szeptember 7-e és az idei év január 3-a között 456 ezer magyar fertőződött meg, akik közül 17 ezren szorultak kórházi kezelésre.

A kórházba kerültek 60 százaléka nem részesült oltásban, 40 százalékuk azonban igen.

1850 személyt kellett intenzív osztályon kezelni, közülük 70 százalék nem volt oltott, és 30 százalék vette fel a vakcinát. A 450 ezer fertőzöttből 9485 ember hunyt el, ami 2,1 százalékos halálozási arányt jelent, szemben a megelőző hullámokkal, ahol ez az arány majdnem 4 százalék volt.

Olvasson tovább! Ötödik hullám: ez az omikron legnagyobb veszélye, ami egész Magyarországot megviselheti

Az emberi erőforrások minisztere elmondta: teljesen biztos abban, hogy számolni kell a negyedik oltás szükségességével, az egészségügyi kormányzat pedig számol is ezzel. Az immunológiai vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy a negyedik oltás várható időpontja nem négy hónap után szükséges, mint a második után, hanem hosszabb idővel kell számolni, de az immunológiai eredmények csak akkor válhatnak ismertté, ha a harmadik oltás után már 4-5 hónap eltelik, és a szakemberek mérni tudnak – jegyezte meg a miniszter."

https://infostart.hu/.../kasler-miklos-naponta-200-ember...

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához