21 tonnányi adomány érkezett a Vöröskereszthez

21 tonna adomány érkezett a Vöröskeresztnek

Majdnem 24 millió forint értékben adományozott egészségügyi, higiéniai, babaápolási és háztartási terméket a Procter & Gamble a Magyar Vöröskeresztnek, hogy a koroanvírus-járvány idején támogatást nyújthasson a rászorulóknak.

A COVID-19 világárvány kitörése óta a vállalat szorosan együttműködik a Vöröskereszt és a Vörös Félhold nemzeti szervezeteivel. Az együttműködés keretében a P&G magyarországi vállalata a mai napig összesen 55 ezer darab, azaz 76 raklap, több mint 21 tonna egészségügyi, higiéniai, babaápolási és háztartási terméket (Pampers, Ariel, Lenor, Jar, Always, Discreet, Naturella) juttatott el a Magyar Vöröskeresztnek közel 24 millió forint értékben.

Az adományok egy részét olyan nehézsorsú családokhoz juttatják el, amelyeknek a mindennapi megélhetése került veszélybe a koronavírus miatt. Emellett támogatásban részesülnek a Magyar Vöröskereszt saját intézményei is, így országszerte mind a 10 családok átmeneti otthona és a 75 hajléktalanokat ellátó intézmény számára is jut a termékekből.

“Szervezetünk mindent megtesz, hogy a beérkezett adományok a lehető leghamarabb a megfelelő helyre kerüljenek. Az elmúlt másfél hónapban csaknem 100.000 rászoruló embernek, családnak segítettünk. Büszkén elmondhatom, hogy a Magyar Vöröskereszt az elmúlt hetekben valóságos online és offline gyors reagálású katasztrófa - válaszadás egységgé alakult, példás szervezettséggel dolgozunk, és szinte pillanatok alatt továbbítjuk az adományokat a rászorulóknak az egész országban.” – mondta Török Diána, a Magyar Vöröskereszt vállalati kapcsolatok és adománykezelés szakmai vezetője.

Május 8-án tartják a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Világnapját, amely az alapító, Henri Dunant születésnapját jelzi. A jeles nap alkalmából a P&G globális összefogást hirdetett, és számos európai ország részvételével online mozgalmat indított.

Beszélne telefonon egy orvossal? Kattintson IDE!

„A termékadományok és anyagi támogatások mellett szerettük volna máshogyan is kifejezni hálánkat és köszönetünket, ezért 11 európai országban dolgozó több száz kollégánk részvételével mozgalmat indítottunk. – mondta Krubl Yvette, a P&G regionális kommunikációs vezetője. – A Vöröskereszt és a Vörösfélhold szervezeteivel együttműködésben a mai napon a vállalat valamennyi kommunikációs csatornáján nemzetközi összefogásként tapssal köszönjük meg az önkéntesek áldozatos munkáját, és így szeretnénk kifejezni szolidaritásunkat azok felé, akik a vírus elleni küzdelem frontvonalában dolgoznak, legyen szó az orvosokról, ápolókról vagy a Vöröskereszt és más szervezetek önkénteseiről.”

Forrás: Procter & Gamble