Ezeket látta már?

Nem merek orvoshoz menni, pedig lehet koronavírusom van!

éjszakai köhögés

Ne menjen el orvosához, viszont haladéktalanul hívja fel! De mikor, és kit híjunk fel, ha felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja?

Koronavírus gyanúval maradjon otthonában, ne tartózkodjon közösségben és kerülje a fizikai kontaktust az Önnel egy háztartásban élőkkel.

Vajon feleslegesen hívom az orvosom?

A legtöbb ember csak erősen indokolt esetben keresi telefonon körzeti orvosát. Nos, a koronavírus gyanú pont egy ilyen erősen indokolt eset. Feltehetően életében legalább egyszer már ön is volt influenzás vagy volt felső légúti megbetegedése, így képes különbséget tenni vagy párhuzamot vonni a tapasztaltak közt. Orvosi segítséget pedig egy beteg sosem kér feleslegesen, akkor sem, ha éppen Ön nem a koronavírus fertőzéstől szenved.

Mikor kit hívjak fel?

A kormány honlapján feltüntetett információs telefonszámokat vagy a mentőt abban az esetben hívja, ha teljes meggyőződése, hogy koronavírus fertőzött vagy érintkezett bizonyítottan beteg személlyel.

Amennyiben csak feltételezi, hogy elkapta a koronavírust, de nem biztos benne, keresse háziorvosát vagy az EgészségKalauz orvosait, hogy gyorsan pontot tehessen az ország nagy részét aggasztó kérdés végére: vajon elkapta-e a koronavírust?

Jelent az orvos gyanúval is?

A háziorvosok, a mentők és az infovonal munkatársai is számos kérdést feltesznek annak érdekében, hogy megállapítsák a koronavírus gyanúját vagy kizárják azt. Fontos, hogy ezekre a kérdésekre pontos és a valóságnak teljes mértékben megfelelő választ adjon. Szankciókat von maga után, ha a betegséget valaki szándékosan elhallgatta és ezzel mások egészségét veszélyeztette. Olyan helyzet állt elő, melyben egyéni érdekeink fölé emelkedik a közérdek. De biztos lehet benne, hogy indokolatlan esetben nem fogják karanténba helyezni, így nem kell attól féljen, hogy orvosa ok nélkül tájékoztatja egészségi állapotáról az illetékeseket.

Már informálódni is félek!

Nyilván egyetlen normális ember sem szeretne karanténban, kórházba zárva tölteni egy percet sem, ezért sokan már félnek feltenni kérdéseiket akkor is, ha az pusztán információ szerzésből történik. Azt javasoljuk, hogy egy emocionálisan teljesen független szakemberhez forduljon, aki így objektív szemszögből tudja kezelni kérdéseit.

Hívja bizalommal az EgészségKalauz szakorvosait, akik hasznos információkkal és tanácsokkal láthatják el! Kattintson IDE!

koronavírus, háziorvos, koronavírus tünetei Hívja az egészségkalauz orvosait! Forrás: EgészségKalauz
Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához