Ezeket látta már?

Jól ülsz...? Időzített bombán vagy!

Időzített egészségügyi bombát jelent az "ülj nyugodtan" szlogennel jellemezhető kultúra, amely az iskolákban és a munkahelyeken kialakult - vélik felmérésük alapján brit szakemberek.

A 2400 emberre kiterjedt vizsgálatból az derült ki, hogy már a 18 és 34 év közötti fiatal korosztályban is minden második megkérdezettet rendszeresen hátfájás kínzott. A fiatal férfiak negyede mondta, hogy a hátfájás a munkaképességét is befolyásolta.

Jól ülsz...? Időzített bombán vagy!

A BackCare elnevezésű jótékonysági szervezet által lefolytatott vizsgálatban a 18 év felettiek kétharmada jelezte, hogy szokott hátfájása lenni.

"Az ülj nyugodtan" kultúrája az iskolákban és a munkahelyeken a mozgáshiánnyal társulva egészségügyi időzített bombát hoz létre - hívta fel a figyelmet Sean McDougall, a szervezet igazgatója. A naponta ismétlődő mozgáshiány az izomtónus csökkenéséhez vezet, különösen a hát alsóbb szakaszánál, ami azután csökkenti a gerinc stabilitását, és hátfájáshoz vezet.

A következmények súlyosak, a fiatal felnőttként hátfájóssá váló emberek a következő hatvan évüket ezzel a fájdalommal tölthetik - mondta el McDougall a The Daily Telegraph brit napilapnak.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához