Ezeket látta már?

Alig beszél a 4 éves fiam, mit tegyek? Az orvos válaszol

gyerek, adomány, unicef, karácsonyi ajándék

Mivel lehet ezen az állapoton segíteni? A védőnőnk és a gyerekorvosunk nem tudnak segíteni, mert nem volt még ilyen páciensük.

A vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Üdvözlöm önöket. A kérdésem a kisfiam állapotára vonatkozik. 4.5 éves, egészséges, alapbetegség nélküli, gyógyszert nem szedő kisfiú.

A zárkózottsága és az ebből adódó nem, vagy csak épp, hogy minimálisat beszéd miatt, pedagógia szakvizsgálaton voltunk. Ott beigazolódott a gyanú, hogy szelektív mutizmusa van. Na, itt jön a kérdésem.

Mivel lehet neki ezen az állapoton segíteni? A védőnőnk és a gyerekorvosunk nem tudnak segíteni, mert nem volt még ilyen páciensük. A szakszolgálattól jött javaslat pszichológusra, amire várunk már vagy fél éve.

Mivel ki tudja mikor lesz lehetőségünk elmenni hozzájuk, ezért gondoltam megkérdezem önöktől, hátha tudnak tippet, jó tanácsot adni ennek az állapotnak a javítására. Köszönöm szépen."

Az orvos válasza:

"Ennek az állapotnak a javítására a legjobb tipp a pszichológus és a türelem, az utóbbiból kell nagyon sok. Extrém fontos, hogy az intézmény is elfogadja így, ahogy van, és a család se piszkálja ezzel.

Ha a keretekbe belefér, a családterápia lehet még hasznos."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezért forduljon orvoshoz, ha beszédzavart vesz észre magán

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

szellemi hanyatlás

Forrás: Vakcinainfó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához