Ezeket látta már?

Legjobb barátunk a kutya - még terhesség alatt is!

A kutyák akkor sem "kímélik" gazdájukat, ha az éppen gyermeket vár – ebből következik, hogy az ebtartó várandós asszonyok az átlagnál fizikailag aktívabbak.

Az ember legjobb barátja segít abban is, hogy gazdája a terhesség alatt is fitt és egészséges maradjon. Mivel a kutyatartással rendszerint együtt jár a sétáltatás, az így élő várandós nők ötven százalékkal nagyobb valószínűséggel teljesítik az ajánlott napi fél óra mozgást. Mindez azért is fontos, mert egyes kutatók összefüggést találtak a terhesség alatt felszedett kilók és a gyermek későbbi elhízása között.

Legjobb barátunk a kutya - még terhesség alatt is!

A brit Avon Hosszútávú Szülő- és Gyermekegészségügyi Tanulmány keretében 11 ezer terhes nőt vizsgáltak meg. Úgy tapasztalták, hogy a kutyasétáltatás segített nekik abban, hogy megfelelő mennyiséget mozogjanak, ezáltal kordában tartsák a súlygyarapodásukat.

"A kutyasétáltatás igen hatékony és motiváló módja a testmozgásnak. Mivel teljesen veszélytelen mozgásformáról van szó, azok is szívesen vesznek részt benne, akik a többi sporttól esetleg idegenkednek. Ha mindez kiegyensúlyozott étrenddel párosul, akkor ez lehet az egészséges várandósság egyik kulcsa" – vélekedett a kutatás vezetője, Dr. Sandra McCune.

A vizsgálatot közösen végezték a Liverpooli- a Bristoli és a Dél-Karolinai Egyetem valamint a Watham Központ szakemberei.

Forrás: Medipress