Ezeket látta már?

Van remény: meddő pároknál is lehet esély a spontán teherbeesésre

meddő, meddőség, termékenységi zavarok, kezelése, terhesség, géndiagnosztika

Ez a videó sok más mellett bemutatja, hogy a meddő pároknál is lehet esély a spontán teherbeesésre.

Ingyenes ismeretterjesztő videót készítettek a termékenységi zavarokról az Istenhegyi Géndiagnosztika Meddőségi Diagnosztikai Központjának szakemberei, melyet alább cikkünkben is megtekinthet.

Magyarországon a gyermekvállalással próbálkozók 20 százaléka meddőnek tekinthető, ami jelenleg nagyjából 200 ezer párt jelent. Erről a még ma is tabunak számító témáról beszél nyílt őszinteséggel az Együtt a sikeres terhességért című ismeretterjesztő film. Az videóban neves szakemberek, orvosok és meddőségi specialisták beszélnek a termékenységi zavarok lehetséges okairól, és arról az útról, amelyet a pároknak be kell járniuk a sikeres terhesség érdekében.

- Az érintett párok sokszor hónapokat, sőt, akár éveket is elvesztegetnek amiatt, mert nem áll rendelkezésükre megfelelő információ. Azért készítettük ezt az ingyenesen elérhető videót, hogy gyorsabban átlássák, milyen vizsgálatokra, eljárásokra kell számítaniuk - mondja dr. Imre Ruben, a Meddőségi Diagnosztikai Centrum vezető szakorvosa. - Fontos ugyanis tudni, hogy az idő nagy kincs ilyenkor, hiszen néhány elvesztegetett hónap vagy év akár jelentősen is csökkentheti a teherbeesési esélyeket.

Honnan lehet tudni, ha meddő vagyok? Olvasson tovább!

A videó sok más mellett bemutatja, hogy a meddő pároknál is lehet esély a spontán teherbeesésre, a benne megszólaló szakembereknek köszönhetően megtudhatjuk, hogy az immunrendszer hogyan képes vetélést okozni és megismerhetjük az endokrinológi problémák és a teherbeesés nehézségei közti összefüggést is.

A film itt érhető el:

A videóban megszólaló szakértők:

  • Dr. Imre Ruben, a Meddőségi Diagnosztikai Centrum vezető szakorvosa  
  • Dr. Kopa Zsolt andrológus, urológus 
  • Dr. Végh Judit belgyógyász, kardiológus, immunológus 
  • Dr. Zsirai László szülész-nőgyógyász 
  • Dr. Csajbók Éva endokrinológus, belgyógyász, diabetológus szakorvos 
  • Faragó Annamária dietetikus 
  • Dr. Molnár G. Béla szülész-nőgyógyász, endoszkópos specialista 
  • Dr. Varga Norbert csecsemő- és gyermekgyógyász, klinikai genetikus 
  • Kékesi Anna biológus 
Forrás: egeszsegkalauz.hu