Ezeket látta már?

5 népszerű pipereszer, amit a bőrgyógyász azonnal a kukába dobna

pipere, kozmetikai termék, arcradír, hámlasztó, luffa, kollagén

Van néhány olyan kozmetikai termék, amit egy bőrgyógyász soha nem használna, sőt, minket és lebeszél róla, mert egyszerűen pénzkidobás!

Amikor azt szeretnénk, hogy tiszta és sima legyen arcbőrünk, legalább annyira fontos, hogy milyen termékeket teszünk bőrünkre, mint az, hogy mit csinálunk velük – mondják a bőrgyógyászok. Az egyik legátfogóbb tanácsuk például az, hogy a kevesebb több ebben a témában is, illetve vigyázzunk az új, éppen trendi készítményekkel is, hiszen nem biztos, hogy ezek megfelelőek bőrünknek.

1. Otthon is használható kémiai hatóanyagú hámlasztók

Az interneten már akárki beszerezhet mindenféle előzetes állapotfelmérés, konzultáció nélkül is orvosi hámlasztókat, amelyek túl erősek otthoni használatra – mondja dr. Angela Lamb bőrgyógyász, aki szerint ezek a termékek fokozzák a bőrpír és a hámlás kialakulását, ami hosszú távon hegesedéshez, pigmentációhoz és allergiás reakciókhoz vezet.

2. Luffa szivacs

A luffa szivacs használata az arcbőrön szinte olyan, mintha csiszolópapírral esnénk neki bőrünknek. Irritál, vonzza a baktériumokat mivel nehezen tisztítható alaposan, így ekcémás bőrnél a legrosszabb amit tehetünk magunkkal.

3. Kollagént tartalmazó hidratálók

A kollagén túl nagy molekula ahhoz, hogy aktív összetevőként működjön a bőrön, így csupán egy nagyon költséges hidratálókrémet vásárolunk – mondja a Miami Skin Institue vezetője, dr. S. Jegasothy Manjula.

4. Csiszoló hatású arcradírok

Semmi sem indokolja ezeknek a termékeknek a használatát, mivel irritációt és hiperpigmentációt okozhatnak. Általában épp a pattanásos emberek használják őket, viszont az aknékat nem lehet leradírozni. A dermatológusok nekik inkább a krémes arcmosást ajánlják a kezükkel, majd pedig egy erre a célra használt mosóronggyal érdemes letörölni az arctejet vagy tisztítót, mellőzve a súrolást.

5. Otthoni kollagén indukciós kezelések

Az eszközök miatt nagyon magas az esély a fertőzésekre, mivel a készülékek apró lyukakat hoznak létre a bőrön. Válasszunk erre a műveletre inkább egy szakembert, aki steril és biztonságos környezetben végzi el az eljárást.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: health