Ezeket látta már?

Így lehet újra feszes a hasa, ha fogyás után megereszkedett a bőre

megereszkedett, petyhüdt bőr fogyás diéta után

Hogyan lehet eltüntetni, újra feszessé tenni a has bőrét a leadott kilók után?

A jelentős fogyás - nem kívánt - következményeként gyakran megereszkedik, elvékonyodik a hason bőr. A gond sajnos a leadott kilók számával arányos. Azonban jó eséllyel nem kell kés alá feküdni, a legtöbb esetben létezik más megoldás.

Hogyan lehet újra feszes a hasam?

Bárányos Zsuzsa kozmetikus, elektrokozmetikus elmondta, hogy nagyon sokakat érint ez a kellemetlen probléma, ami a jelentős súlycsökkenés velejárója. Egy lufival lehet a legjobban szemléltetni mi történik ilyenkor a bőrrel. Ha egy felfújt léggömbből néhány nap után kieresztjük a levegő nagy részét, megfigyelhetjük, hogy kinyúlik, elvékonyodik az anyaga, nem nyeri vissza az eredeti méretét.

Hasonló történik a bőrrel is, ami sajnos csak egy bizonyos mértékig rugalmas. Több évig tartó nagy súlyfelesleg vagy akár a várandósság hónapjai után, ha jelentősen lecsökken a test térfogata, a bőr megereszkedik, elvékonyodik. Sajnos minél nagyobb a fogyás, általában annál "több" bőr marad utána. Hogy mennyi, az alkati kérdés is. Ez pedig sokakat zavar.

Az edzésprogram mellé bőrfeszesítő programot is!

Természetesen - mint legtöbbször - a legjobb ha megelőzzük a bajt. A leghatékonyabb a fogyás közben a bőr feszességét korrigálni, ezzel megakadályozva a probléma kialakulását.

"A tartós fogyókúrát, vagy életmódváltást mindenképpen kísérjék bőrfeszesítő kezelések, melyekkel elejét lehet venni, hogy megereszkedjen a bőr. Különösen hatékony lehet egy bőrfeszesítő programmal kombinált elektrokozmetikai zsírbontó kezelés" – tanácsolja Bárányos Zsuzsa.

Soha sem késő

Ha már kialakult a probléma, akkor sincs veszve minden. A legdrasztikusabb megoldás a hasplasztika, melynek során eltávolítják a "felesleges" bőrt. Azonban ezt akkor érdemes választani, ha nincs helyette más, kevésbé drasztikus megoldás. A sebészkés alternatívájaként a fejlett elektrokozmetika több, fájdalom és komplikáció mentes lehetőséget is kínál.

Az öregedés az arcunkat sem kíméli. Olvasson tovább!

Például a rádiófrekvenciás kezelések feszesíthetik a bőrt. Tű nélküli mezoterápiával (elektroporációval) olyan hatóanyagokat juttatnak a bőrbe, ami segítheti a regenerálódását. A mezopen (dermaroller) képes a bőr kollagén tartalmának növelésére, ami a feszességért felelős.

"A legjobb eredmény elektrokozmetikai bőrfeszesítő kezelésekkel érhető el. Ennek során nagyon apró elektromos impulzus stimulálja a bőrt és a kötőszövetet. Akár 30-40 kilós fogyás esetén is eredményes lehet az eljárás. A kezelés enyhe ütögető, masszírozó érzéssel jár és teljesen veszélytelen, mivel a készülék alacsony feszültségű elemekkel működik" – mondta Bárányos Zsuzsa.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Naponta hány pohár vizet kellene inni? Itt a válasz!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#bélflóra

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához