Csontritkulás és magas vérnyomás ellen egyen almát!

#alma #csontritkulás #immunrendszer #menstruáció
2020.05.23.

Napi 1 alma az orvost távol tartja! Mutatjuk hogyan és miben segíthet nekünk ez a finom gyümölcs!

Dr. Penny Stanway könyve alapján azokat a gyakori betegségeket soroljuk fel, amelyek - a szerző szerint - almafogyasztással könnyen elkerülhetőek: például a végtagokba beálló görcsöt leggyakrabban kalcium-, magnézium- vagy káliumhiány, továbbá a B- és C-vitaminok hiánya okozza, amelyek mind megtalálhatóak az almában.

Asztma, csípések és magas vérnyomás ellen

Az asztma veszélye is harmadával csökkenthető az alma rendszeres fogyasztásával, sőt, ha a kismamák terhességük során sok almát esznek, gyermekük számára is védelmet biztosíthatnak az első 5 életévük során - ennek oka a gyümölcsben található antioxidánsokban keresendő.

Az alma csípések ellen is hatékony lehet, pontosabban az almabor-ecet, amely enyhít a fájdalmat. Ha magas vérnyomással küzdünk, szintén segítségünkre lehet ez a jótékony gyümölcs, vagy annak ecetszármazéka, amely segít a fogyásban és lassítja a vércukorszint emelkedését étkezések után. Az almában található csersav segít megelőzni a fogászati megbetegedéseket, maga a rágás pedig egészségesen tartja az ínyt.

Az alma bármely más gyümölcsnél több pektint tartalmaz, ami a bélben védőréteget képez, így hasmenés idején is érdemes elrágni minél többet ebből a gyümölcsből. Sőt, csuklás ellen is nagyon hasznos az almabor-ecet, mivel helyreállítja a savegyensúlyt a gyomorban, ezáltal segít leküzdeni a csuklás ingerét.

Csontritkulásra, immunerősítésre, női bajokra

A csontritkulás általában az idősödéssel, a menopauzával, a túl sok vagy túl kevés mozgással jár együtt, de az is előfordulhat, hogy a testben jelentkező gyulladás okozza, amelyet az almában található különféle összetevők szintén képesek csökkenteni. Emellett a növényi hormonok, és a bór – amelyek szintén jelen vannak az almában - az ösztrogénszintet is helyre tudják állítani.

Az alma héja – főleg a pirosé – kvercetint tartalmaz, amely antihisztaminként funkcionál, az almaborecet pedig allergia vagy szénanátha ellen is hatékony. Ha gyenge az immunrendszerünk, azon is segít az alma a C-vitamin tartalma révén, a benne található pektin pedig antitesteket termel és ellenállóbbá teszi szervezetünket a vírusokkal szemben.

Olvasson tovább! Így csökkentheti a magas koleszterinszintet a narancs!

Végül, de nem utolsó sorban, a nőknek ajánlott, hogy a menstruáció idején is fogyasszák az almát: olyan növényi ösztrogént tartalmaz, amely kiegyensúlyozza a szervezet ösztrogéntartalmát, ezáltal megelőzhetőek a túl magas ösztrogénszinttel járó problémák a menstruáció idején.

Forrás: Medipress