Ezeket látta már?

Ennyi kávét ihat edzés előtt

kávé, egészség, edzés, kávé hatása, koffein

Mutatjuk a kávé egészségre gyakorolt jó hatását!

A kávéban található koffein az egyetlen pszichoaktív drog, amit legálisan lehet kapni. Kis mennyiségben felébreszt minket, jobban tudunk koncentrálni.

A kávé egészségre gyakorolt hatása

Kutatások bizonyítják, hogy nem csak a szívbetegségek kockázatát csökkenti, de még az Alzheimer-kór kialakulását is nagyobb eséllyel meg lehet vele előzni.

Hatékonyabban tudunk tőle edzeni: a gyakorlatok előtt egy órával érdemes bedobni egy kávét. Tanulmányok mutatták, hogy akik rendszeres kávéfogyasztók, sokkal nagyobb lelkesedéssel végzik a gyakorlatokat, mint azok, akik nem. Az optimális mennyiség 3mg koffein kilónként, tehát hogyha valaki 70 kilót nyom, akkor az 2 csésze kávét jelent egy órával az edzés előtt.

A mérték a kávéfogyasztásban

Ha azt vesszük alapul, hogy egy csésze kávéban körülbelül 60-80 mg koffein található, akkor egy nap alatt 2-5 csésze kávét szabad meginni, hogy még az egészségre gyakorolt pozitív hatásai is érezhetőek legyenek.

Ennél többet inni már felesleges. Sőt, akkor se fogyasszon túl sok kávét, ha terhes: enyhe kapcsolatot véltek felfedezni a koraszülés és a vetélés között is.

Magas vérnyomás: mégsem a kávé és a só a legveszélyesebb? Kattintson tovább!

A másik árnyoldala a kávénak, hogy alvászavart tud okozni. Lényegében testalkattól függ, hogy ki mennyi kávét tud a délután és az esti órákban fogyasztani. Annyi kávé kell, hogy még ébren tudjon maradni, és később ne szenvedjen álmatlanságban - és ez nagyban függ a testfelépítésünktől!

forrás: RadioTimes

Forrás: EgészségKalauz