Ezeket látta már?

Receptre zöldséget, gyümölcsöt? A szakértő szerint lenne értelme

zöldség, gyümölcs, étkezés, táplálkozás

Azoknak a rossz anyagi helyzetben élőknek, akiknek táplálkozással javítható a betegségük, segíthetne, ha olcsóbban juthatnának hozzá a gyümölcsökhöz, zöldségekhez - a gyógyszerengedélyeztetési szakértő elmondta azt is, hogy miért.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt arról, hogy egy vizsgálat során azt nézték, mi történik, ha a rossz anyagi helyzetűek kedvezményesen juthatnak hozzá a zöldségekhez és gyümölcsökhöz:

"Egészségügyi szemléletváltás: ki kellene próbálni, hogy orvosok Magyarországon is receptre írhassanak fel gyümölcsöt és zöldséget olyanoknak, akik rossz anyagi helyzetűek és táplálkozással befolyásolható betegségben-állapotban szenvednek.

Egy új amerikai vizsgálat szerint az ilyen programok havi átlagban 63 dollárnyi költség mellett csökkentették az illetők vérnyomását, testtömegét, glikált hemoglobinszintjét. Az ilyen recepteket zöldségesnél, helyi termelőknél lehet beváltani. A mezőgazdasàgnak sem tesz rosszat."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Puffadás ellen - ezt a 7 praktikát javasolja a szakgyógyszerész

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#vitamin

Forrás: Egészségügyi szakirodalmi tallózó