Ezeket látta már?

Újra önkéntes orvosok Erdélyben

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvosai szombattól ismét Erdélyben szűrik, vizsgálják és gyógyítják a rászoruló gyerekeket - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

Az október 16-ig tartó gyógyítókörúton 27 szakorvos és egészségügyi szakember - köztük csecsemő-gyermekgyógyász, gyermekneurológus, gyermek fül-orr-gégész, gyermekfogorvos, traumatológus, családorvos, kéz-, gerinc- és plasztikai sebész -

Újra önkéntes orvosok Erdélyben

vesz részt. Az önkéntes orvosok Csíkszentdomokosra, Csíkszentmártonba, Gyimesbükkre, Háromkútra, Székelyudvarhelyre, Kóstelekre, Csíkszentimrére, Csíkszentmihályba, Csíkszentmiklósra, Pálfalvára, Lóvészre, Balánbányára és Csíkszeredába látogatnak el.

Az NGYSZ önkéntes orvosai évente kétszer utaznak a romániai Hargita megyébe, ahol kórházakban, iskolákban, óvodákban szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Ezen kívül gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel, illetve szakmai továbbképzéssel is segítik az intézeteket. 2011 májusában közel ötezer vizsgálatot végeztek - ismertette a szervezet közleménye.

Az önkéntes orvosok útját idén is az OTP Bank segíti, amely több mint egy évtizede kiemelt támogatója a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programjának. A támogatók között szerepel a Mercedes-Benz Hungária Kft. is. A magyarországi OTP-bankfiókokhoz hasonlóan minden romániai OTP-bankfiók is adományládát helyezett ki, az így befolyt pénz az NGYSZ romániai egyesületének munkáját segíti.

Az orvoscsoport látogatása alatt, október 14-én, pénteken kerül sor a magyar parlamenti képviselők és a Hargita megyei közméltóságok csapatainak hagyományos futballmeccsére Csíkszentdomokoson. A mérkőzést idén is Buzánszky Jenő, a Gyermekmentő Szolgálat sportbizottságának elnöke, a legendás Aranycsapat tagja vezeti.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához