Ezért együnk dolomitot ebédre

Dietetika
2019. február 20. 14:30
Módosítva: 2017. augusztus 29. 16:06

Csontjaink és mirigyeink védője, a dolomit. Nem csak az építkezéseken, hanem a kalcium és a magnézium pótlására, táplálék-kiegészítőként is felhasználhatjuk, mutatjuk hogyan!

A dolomit nem csak építőkőnek vagy cementanyagnak jó! Tisztább állapotban keserűsó készítésére, néhol még szódavíz gyártásához is használják.A dolomit egy karbonátásvány, a kalcium-magnézium-karbonát trigonális kristályrendszerű ásványa. Jelentős mennyiségben tartalmaz kalciumot és magnéziumot.

Kalciumot, magnéziumot tartalmazó étrend-kiegészítő tablettáknál is találkozhatunk dolomittal, hiszen a kalcium egyik természetes előfordulási alakja a dolomit, amelynek előnye, hogy a felszívódáshoz nem igényel D-vitamint.

A dolomit igazi ásványianyag-bomba

Nemcsak kalcium és magnézium pótlására használhatjuk, hiszen a dolomit egyéb ásványi anyagokban is bővelkedik:

  • ásványi sók: nyomelemek
  • kálcium: 21% vas: 2,1%
  • magnézium: 10,35% alumínium: 1800 ppm
  • foszfor: nyomokban bárium: 40 ppm
  • kálium: 500 ppm kobalt: 15 ppm
  • nátrium: 3500 ppm króm: 40 ppm
  • réz: 10 ppm
  • lítium: 450 ppm
  • nikkel: 15 ppm
  • szilicium: 750 ppm

A dolomitban a kalcium/magnézium aránya 20 / 10,35, ami ennek a két létfontosságú anyagnak a lehető legteljesebb beépülését (asszimilációját) engedi meg. Szervezetünk a kalcium 99%-át a csont és fogképződéshez használja fel, 1%-át a mészképzésnél.Nyomokban létfontosságú ásványi sóként ott van az idegrendszerben, a szív, a máj, a tüdő, vese, izom és kötőszövetek működésénél. A timusz mirigy, a női petesejt és a férfi mag sem létezhet nélküle.

A dolomit a csontjaink, fogaink egyik fontos építőelemét,a kalciumot tartalmazza

Étkezési dolomitpor használata:

Az étkezési dolomitport a fenti ásványi anyagok (leginkább a kalcium, magnézium) pótlására használhatjuk az alábbiak szerint:

  1. 1 1 kiskanálnyi mennyiség naponta citromlében vagy más savas gyümölcslében (csipkebogyó, fekete ribizli, narancs) levében feloldva.
  2. 2 Legfeljebb 1dl frissen facsart gyümölcslében feloldjuk. Reggel és este min. fél órával az étkezés előtt felkeverjük és pár percing állni hagyjuk, aztán megisszuk (tiszta, klórmentes vízzel hígítható!).
  3. 3 Használata közben csak fa, üveg és porcelán tárgyakkal érintkezhet (a műanyag és a fém tárgyakat és eszközöket kerüljük!).
  4. 4 12 év alatti gyermeknek és állatoknak csak fél adag adható!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en,Tiktok-on is!

Forrás: Napidoktor
# kalcium# vitaminpótlás# fogyókúra# dolomit# keserűsó készítése# magnézium# diéta# elhízás

TÜNETKERESŐ

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

Keresés, pl. fejfájás

Írja be a keresőmezőbe a tünetet vagy kattintson a testmodellen arra a testrészre, ahol a tüneteket észleli.

emberi test ábra

Mi a tünetkereső?

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához

Címlapról ajánljuk