Ezeket látta már?

Fejfájással, fáradtsággal kezdődött, most az életéért küzd egy 9 éves fiú

fejfájás, fáradtság, agydaganat, Aston

Szívszorító történet látott napvilágot egy brit kisfiúról, akit az orvosok hónapokon keresztül félrediagnosztizáltak.

A kis Aston tünetei tavaly márciusban fejfájással, hányással és rendkívüli fáradtsággal kezdődtek. A gyerek akár 36 órát is képes volt egyfolytában aludni, de még utána sem tudott fél óránál tovább ébren maradni. A háziorvosa ezt a koronavírus hosszú távú mellékhatásaként ismert fel. Beutalták egy klinikára, ahonnan azonban elküldték. Aston állapota augusztusban tovább romlott, rohamoktól kezdett szenvedni, gyakran az eszméletét is elvesztette.

Nem sokkal később nem várt diagnózist közöltek a kisfiú szüleivel

Végül CT-vizsgálatra, MRI-vizsgálatra küldték a gyermeket. Az orvosok az eredmények alapján azt a szomorú hírt közölték a szülőkkel, hogy a kisfiút a rák egy ritka formája támadta meg. A vizsgálatok daganatot találtak az agyában.

„Sokkal hamarabb is diagnosztizálhatták volna a rákot. Összetörtek a fiam álmai” – fakadt ki a kisfiú anyukája.

Ezután három műtéten is átesett a Birminghami Gyermekkórházban, majd kemoterápiára járt, végül pedig egy hónapon át intenzív sugárterápiát kapott. A srác nem esett kétségbe, a helyzethez képest pozitívan, vidáman tűrte a viszontagságokat.

„Eleinte azt mondtuk Astonnak, hogy sok trutyi van a fejében, ami akadályozza az agyát a megfelelő működésben. Amikor az összes műtéten túl volt, véletlenül kiejtettük előtte a "rák" szót, akkor nagyon ideges lett. De öt perc sírás után felfogta a dolgot, és elszántan erőt vett magán. Hihetetlenül büszke vagyok rá! Mindig ő az a gyerek, aki megnevetteti a többi gyereket, törüdik másokkal. Annyira gondoskodó” – tette hozzá Jess.

A kisfiú családja régóta odavan a fociért, és a birminghami Aston Villáért, így nem csoda, hogy a klubról nevezték el a gyermeküket. Aston minden vágya az, hogy valamikor ő is futbalista lehessen. Ám egy ideig biztos, hogy a felépülésre kell koncentrálnia a családnak. Mindenesetre nagy segítség, hogy a srác története magasabb szintre is eljutott. Nemrég ugyanis az angol válogatott tagja, Harry Maguire küldött videós üzenetet a kisfiúnak, és kívánt mielőbbi felépülést – írja a Mirror.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

7 gyanús tünet, amit daganat okozhat

Forrás: Mirror
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához