Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: készüljön, csütörtökön ezeket a tüneteket tapasztalhatja

kánikula, meleg, hőség, orvosmeteorológia

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egy napig még el kell viselnünk a magas páratartalom következményeit!

Rendszeresen tapasztaljuk az egyre megterhelőbb időjárás következményeit.

Minden jel arra vall, hogy ez még csak a kezdet! Ezt megszenvedik a frontérzékenyek! De nem csak ők! Erre figyelmeztet a Meteo Klinika TV videójában a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Jó lenne már megszabadulni ettől a napok óta felettünk uralkodó magas páratartalmú légtömegtől. Az ebben kialakuló humánmeteorológiai helyzet nagyon megterhelő az időjárás-érzékeny emberek számára, pedig fronthatás nem is érvényesül. Viszont a magas páratartalom miatt gyakran alakulnak ki záporok, zivatarok, az ezzel járó akár hevesebb folyamatok is, amik akár többször is váltják a napos időszakokat. Ez az erős változékonyság sok időjárás-érzékeny ember szervezete számára nehezen követhető.

Amikor a 30 fok körüli hőmérsékletek számos helyen kialakulnak, ez a magas páratartalom mellett erős fülledtség formájában jelentkezik. Ez a keringési rendszerünket erősen megterheli emiatt gyakran jelentkezhetnek rosszullétek szívpanaszok, légzési nehézségek, sokkal fáradékonyabbak vagyunk, ennek ellenére mégis rosszabb az alvásminőségünk, ami csak tovább fokozza a panaszokat. Gyengül az immunrendszer és sokkal figyelmetlenebbek vagyunk, ami a balesetveszély szempontjából is veszélyes.

Amikor már a napokig tartó terhelés hatására a szervezetünk fokozottan kifárad, mentálisan is nagyon megterhel bennünket. Sokkal könnyebben kialakulnak olyan szorongásos panaszok, pánikszerű reakciók, amelyek erősen ronthatják az életminőségünket és veszélyesek is lehetnek. Fontos, hogy ilyenkor figyeljünk a szívbetegségekre mert jelentősen megnő a sztrókok és az infarktusok veszélye!

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön több helyen, napközben egyre inkább az ország középső és keleti tájain várható záporok, zivatarok kialakulása. Felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell. Délelőtt keleten, délután a Dunántúlon lehet több napsütés. Az északnyugatira-északira forduló szél egyre többfelé feltámad, a zivatarokat viharos lökések is kísérhetik. A csúcshőmérséklet 24 és 32 fok között alakulhat, melegebb keleten, délkeleten várható.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Éjszaka felébred, mert hevesen ver a szíve? Nem csak szívbetegsége lehet

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívroham

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához