Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: 30 C-fokos kánikulába száguldunk kedden

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász hőmérséklet meleg tavasz

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint 30 C-fokra is számíthatunk kedden, majd jön a hidegfront!

30 fokos rendkívüli melegre is számíthatunk kedden! Kánikula! Elképesztő dolgokat produkál a júniusi humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet!

A hőség ellen kell védekeznünk április elején? Ki gondolna ilyenre?

Ilyen extrém dolgokat produkál az időjárás, kedden többfelé a kánikulát jelentő harminc fokot is átlépheti a hőmérséklet. Júniust idéző humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatásokra számíthatunk.

Még mindig tart a melegedő tendencia a helyenként erős lökésekkel kísért déli légáramlással. Közben pedig már a komfortzónából kilépő magas hőmérsékletek is várhatók a déli, koradélutáni órákban. A melegedést és a hőséget rosszul tűrők számára már nem ajánlott a déli órákban a tűző napon tartózkodni. Emellett az UV-sugárzás is erősödik, egyre több embernek van szüksége fokozott bőrvédelemre. Igen nagy lesz a napi hőingás jelentősebb tovább fokozva szervezetünk terhelését.

Gyakori rosszullétekre, akár komolyabb keringési és légzési panaszokra is számíthatunk. Sokan szédülnek, ingadozik a vérnyomásuk, erősen csökken a fizikális és mentális teljesítőképességük. Jelentősen erősödhetnek a gyulladásos folyamatok, és erős fejfájás jelentkezhet.

Ugyanakkor a délelőtti és délutáni órákban a szabadban tett séta segíthet az immunrendszerünk erősítésében, a D-vitamin természetes pótlásában. Érdemes ezt kihasználni a közelgő hidegfront előtt.

Szabadtéri programok

Remek alkalom a kedd a szabadtéri programokhoz, főleg akiket nem zavarnak az időnkénti erős széllökések. A kánikulát is elérő hőmérséklet rendkívül megterhelő lehet, kerüljük a tűző napot és gondoskodjunk a megfelelő bőrvédelemről. Nyári viszonyokra számíthatunk.

UV sugárzás

Helyenként már elérjük, átlépjük a 4. szintet, a közepesen érzékeny bőrűek is kerüljék a tartósabb déli napot, és használjanak napvédőket!

Milyen idő lesz?

Kedden is marad a napos-fátyolfelhős, nyarat idéző időjárás. A délies szelet többfelé élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. Hajnalban 8 és 15 C-fok közötti minimumokat mérhetünk, majd délután 23-29 C-fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Megfázás és nátha ellen ezek a gyógynövények válhatnak be

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához