Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hidegörvény jön szerdán! Nem a fejfájás a legnagyobb baj vele

orvosmeteorológia időjárás meteorológia  fronthatás ma időjárás érzékenység

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint kisebb fronthatás és fülledtség jön a melegre szerdán.

Hidegörvény miatt változatosabb, fronthatásos lesz a szerda, de a nyári meleg is marad. Mindez együtt extra terhelést jelent.

Magassági hidegörvény, fronthatás szerdára! A következményeket részletezi a meteogyógyász®

Szerdán eleinte gyenge kettősfront szerű hatás érvényesül

Noha délelőtt távozik a front, de egész nap jelentkezhetnek ehhez köthetően panaszok. A változékony, helyenként fülledt idő a keringési rendszerét viselheti meg legjobban. Kezdetben többfelé lesz zápor, délután pedig a napsütés mellett elszórt konvektív csapadékra lehet számítani.

A már napok óra jelenlévő migrén mellett görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök is megjelenhetnek, estétől várható ezek jelentősebb mérséklődése. Sok folyadék, lehetőleg ásványvíz fogyasztásával javasolt, ne terhelje magát felesleges dolgokkal. Emellett a megszokottnál ingerlékenyebb, türelmetlenebb is lehetünk. A nap elején ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, ezeket kímélő tornával mérsékelje felkelést követően.

A zivatarok idején romolhat az asztmások állapota, de mások is tapasztalhatnak ilyenkor nehézlégzést, múló rosszullétet. Keleten továbbra is a kánikula okozza a legtöbb panaszt, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata is.

Szabadtéri tevékenység

Főleg északon lesz változékony az idő, napközben is célszerű kéznél tartani az esernyőt, mert nem kizárt egy-egy zápor. Emellett nyárias hőmérsékletekre számíthatunk, keleten nem tanácsos huzamosabb ideig a tűző napon tartózkodni!

Szerdai időjárás

Szerdán nyárias, de változékonyabb nap várható: a napos-gomolyfelhős időben többfelé kialakulhat zápor, zivatar. Csak néhol élénkülhet meg a szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. Folytatódik a nyári meleg 28-34 fokos maximumokkal.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Gyógyszerhiány van ebben a vármegyében: vérnyomáscsökkentők, értágítók hiányoznak

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához