Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: őszies vasárnap, csökkenő hidegfronti tünetek várhatók

orvosmeteorológia időjárás orvosmeteo fronthatás ma ősz meteogyógyász

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint átmenetileg háttérbe szorulnak a nyárias panaszok, de még mindig nem a tipikus őszi tünetek lesznek jellemzők.

Ősziesebb viszonyokra számíthat a hidegfront után, melynek jelentős hatása van az orvosmeteorológiai-humánmeteorológiai helyzetre! Jótanácsok ebben a videóban a Meteo Klinika TV-n

Így védekezzen! Elmondja a meteogyógyász®, hogy most mire kell figyelnie!

Vasárnap nem érkezik front, de kezdetben egyeseknél még jelentkezhetnek enyhe hidegfronti tünetek a szombati front mögött. A keringési és vérnyomáspanaszok a jövő héten pedig sajnos mondhatni mindennapossá válnak.

Csapadékkal már nem, de többfelé élénk északnyugati széllel kell számolni, a panaszok ehhez köthetően is felléphetnek.

A nap első felében mindenhol, délután egyre inkább már csak a keleti tájakon tapasztalhatnak hidegfront jellegű tüneteket az arra érzékenyek. Átmenetileg megnyugszik az időjárás, emellett azonban más tényezők ronthatják a helyzetet. A hideg reggelt követően melegszik a levegő, ismét nagy lesz tehát a napi hőingás.

Sokan ébredhetnek végtagfájdalmakkal,

ezt egy rövid, kímélő átmozgatással enyhítheti; ügyeljen azonban arra, hogy ne erőltesse meg az ízületeit! Napközben aztán a térség nagy részén egyre több napsütésre számíthatunk, javul a hangulat, a komfortérzet. A megélénkülő légmozgás főleg a dunántúli tájakon görcsös eredetű fejfájást válthat ki, emellett ingerlékenység, nyugtalanság is ronthatja a komfortérzetet.

Az étkezés során törekedjen a változatos, vitamindús fogások fogyasztására.

Szabadtéri programok

Friss lesz a levegő, egy kellemes séta a szervezetnek is jót tesz. Az esernyőkre nem lesz szükség, de a réteges öltözetre igen, ugyanis nagy különbség várható a hajnali és a délutáni hőmérsékletekben.

UV-sugárzás

Az UV-sugárzás a napos tájakon is mérsékelt marad, most a napsugaraknak inkább a jótékony hatásai érvényesülnek.

Időjárás vasárnap

Vasárnap ismét szárazabb, naposabb időre számíthatunk, helyenként gyakrabban takarhatják felhők a napot. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk, néhol erős lehet az északi-északnyugati szél. Sokfelé hűvös lesz a hajnal. A legmelegebb órákban 19-25 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

10 orvosi tanács térdfájdalom ellen, amit nagyon érdemes megfogadni!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához