Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nagyon kellemetlen panaszok jelentkezhetnek kedden

orvosmeteorológia, ingerlékenység, fejfájás, fáradékonyság

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint még mindig nem lesz ideális a humánmeteorológiai® helyzet, nem csökkennek a panaszok!

Az időjárás rendkívül sok paramétere változik a jelenlegi humánmeteorológiai® helyzetben, folyamatos és tartós terhelés alatt tartva a szervezetünket. Az időjárás-érzékenységgel érintett emberek jellemzően nehezen viselik ezt az időszakot.

A frontérzékenyek ellensége! Nehéz ez követni! Hogy milyen kiváltó tényezők vannak, ezt részletezi a meteogyógyász!

Fronthatás kedden

Kedden nem jön front, de ismét változékonyság uralja az időjárást. Többfelé lehet zápor és zivatar, fülledt lesz a levegő, megterhelő lesz az élettani helyzet. A kevés napsütés mellett gyakran megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok is kialakulnak. Nem várható ugyan nagy meleg, de a közérzete tartósan romolhat.

Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, a hangulata is negatív irányba változhat. A záporok, zivatarok területén a fülledtség kellemetlen perceket okozhat a légzőszervi megbetegedéssel élőknek is. A magas páratartalom hatására sokkal "nehezebbnek" a levegőt, úgy tapasztalhatja, mintha kevesebb lenne az oxigén és kevésbé lenne friss. A fizikai munka során hamarabb elfáradhat, légszomj, rosszullét is jelentkezhet.

Az idősek, a keringési panaszokkal élők és a szívbetegek is pihenjenek sokat, illetve másokra is igaz, hogy a megerőltető tevékenységeket, például az intenzívebb sportolást inkább halasszák későbbre. A zivatarok idején az asztmások állapota romolhat, ezért tartózkodjanak zárt térben a vihar elvonulásáig! Látható, hogy habár nem érkezik front, akár egész nap is tapasztalhat tüneteket.

Milyen idő lesz kedden?

Kedden északkeleten várható a legtöbb napsütés. Itt csak néhol, máshol még több helyen kialakulhat zápor, főként délen, délkeleten zivatar. A légmozgás élénk, erős marad, zivatarok idején újra előfordulhatnak viharos lökések. Hajnalban 5-10, délután 15-20 fokot mérhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

KÖVETKEZŐ CIKK>

Magas koleszterinnél milyen ételeket, italokat érdemes kerülni? A dietetikus válaszol

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához