Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne lepődjön meg, ha szombaton ingerlékenyebb lesz a szokásosnál

orvosmeteorológia, fejfájás, ingerlékenység, stressz

A kellemetlen panaszok egész nap kitarthatnak, de legalább esernyőre nem lesz szükség.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint már nem tart sokáig a markáns hatásoktól mentes idő, és az eddig panaszok fokozatosan erősödni fognak.

Az időjárás-érzékenyek eleinte csak enyhe tüneteket tapasztalhatnak, de fokozatosan romló humánmeteorológiai helyzet jellemző. Ha ön is keringési panaszokat, hangulat-ingadozást vagy rossz közérzetet tapasztal, ön is érintett lehet.

Nézze meg a meteogyógyász® mai videós leleplezését arról, hogy miért szenvednek olyan sokan a frontmentes időben is:

Orvosmeteorológia szombaton

Szombaton nem érvényesül fronthatás, de marad az átlagos körüli, vagy annál kissé hűvösebb idő, ez pedig a fokozottan érzékenyek körében okozhat kellemetlen tüneteket. Elsősorban a vérnyomása ingadozhat, de fejfájás és stressz is gyötörheti. A panaszok most is egész nap kitarthatnak!

Ugyan nem jön tehát légköri front, abban az esetben, ha az átlagosnál érzékenyebben reagál az enyhébb légköri változásokra is, akkor önnél is görcsös panaszok, enyhe rosszullét léphet fel, és azon se csodálkozzon, ha felerősödnek a kopásos eredetű ízületi bántalmai. Ha pedig a szeles időt is fokozottan ,,megérzi", akkor jóval ingerlékenyebb, nyugtalanabb lehet a megszokottnál, emellett az erre érzékenyek fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhatnak. Ez főleg a Dunántúlon és a déli megyékben lehet jellemző.

A naposabb órákban azonban kifejezetten jókedvre derítheti a napsütés, erre a nap első felében van esély, érdemes is kihasználni a következő borongósabb időszak előtt.

Szabadtéri tevékenység

A sokfelé élénk, néhol erős szél zavarólag hathat, a szabadtéri programok alatt elkél a réteges, jól variálható öltözet! Reggel hideg van, de délután lesznek olyan részek, ahol 20 Celsius-fok fölé melegszik a levegő. Az esernyőre most nem lesz szükség.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához