Ezeket látta már?

Hogyan alszik a világ a háború árnyékában?

alvási probléma, fáradtság, covid, post-covid, fertőzés, szövődmény, koronavírus

A nemzetközi és hazai kutatások egyértelműen az alvás állapot minőségi romlásáról számolnak be, kiemelten a nők és a fiatalok helyzete súlyosbodott.

Hogyan alszik a világ a pandémia után, a háború árnyékában? - erről a témáról szólt a A World Sleep Day/ Alvás Világnapja (március 18.) alkalmából rendezett nemzetközi alvás konferencia a Magyar Tudományos Akadémián, a Magyar Alvás Szövetség rendezésében.

Alvás és depresszió

A World Sleep Society több mint 70 országot magában foglaló nemzetközi program magyarországi megvalósítására a Magyar Alvás Szövetség szervezésében került sor, amelynek központi témája volt: Hogyan alszik a világ a pandémia után, a háború árnyékában?

A nemzetközi és hazai kutatások egyértelműen az alvás állapot minőségi romlásáról számolnak be, kiemelten a nők és a fiatalok helyzete súlyosbodott. A neurológusok, pszichiáterek, pszichológusok, alváskutatók hangsúlyozzák a prevenció fontosságát, a szükséges alvásmennyiséget és annak időzítését, a pandémia-alvás-depresszió kényszerű összefüggéseit, és javasolják a rendszeres mozgást, a megfontolt táplálkozást, a megfelelő alvás körülmények kialakítását.

A depresszív körülmények között még inkább hangsúlyozzuk, hogy a minőségi alvás az egészséges élet nélkülözhetetlen része. Az alvatlanság megelőzésére, kezelésére még több figyelmet kell fordítanunk Magyarországon.

- hangsúlyozta G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke.

Olvasson tovább! Ezért nagyobb éjjel a szívroham kockázata

A konferencián ismertették a 2022. évi Alvás Éves Jelentést (Annual Report), sor került a hazai alváskultúra kiválóságainak elismerésére. A Magyarország első Alvás Nagykövete kinevezést Havasi Gergő hétszeres magyar bajnok kajakozó vette át.

Forrás: Magyar Alvás Szövetség