Koronavírus: búvármaszkokat adományoz a Decathlon

búvármaszk, maszk, decathlon, koronavírus

Közel 2 000 darab búvármaszkot adományoz a Decathlon az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak a koronavírus elleni harc jegyében.

Az Easybreath típusú maszkokat már világszerte több helyen használják 3D nyomtatók segítségével átalakítva a koronavírus elleni védekezés részeként. A Decathlon mérnökei azért, hogy elősegítsék a biztonságos átalakítást és használatot, korábban már átadták a maszk 3D tervét külföldi kutatóintézetek számára, hogy a terv és a meglévő maszkok alapján egy új védőfelszerelést fejleszthessenek.

A Decathlon Magyarország most úgy döntött, hogy 1890 db maszkot adományoz az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak, hogy azokat szükség esetén, megfelelő technikai átalakítás után noninvazív lélegeztető eszközként használhassák a COVID19 elleni küzdelemben. A további készleteiket is visszatartják és kizárólag egészségügyi használatra fogják rendelkezésre bocsátani.

A maszkok mellett egyéb adományokkal is segít a cég, többek között kempingágyakat, matracokat és hálózsákokat adtak a Honvéd Kórháznak és az Országos Kardiológiai Intézetnek, hogy így segítsék az orvosok elszállásolását. A Heim Pál Kórháznak úszószemüveget biztosítottak a járvány elleni védekezéshez, a Szent László Kórház konditermének pedig felszereléseket juttattak el, hogy az ott dolgozók kikapcsolódhassanak a mozgás segítségével.

Beszélne telefonon egy orvossal? Kattintson IDE!

Forrás: Decathlon