Ezeket látta már?

A szülők hagyták volna meghalni saját gyermeküket - az állam lépett közbe

koronavírus, mrns, vakcina, vérátömlesztés, szívbetegség

A gyermek szülei nem járultak hozzá a műtéthez, mert attól tartottak, hogy olyan véradótól származó vért kaphat, akit beoltottak koronavírus elleni vakcinával.

Életmentő műtéten esett át egy hat hónapos csecsemő, akit az új-zélandi hatóságok ideiglenes gondozásba vettek - számolt be a The Guardian.

Az aucklandi Legfelsőbb Bíróság múlt hét szerdán elrendelte a baba részleges állami őrizetbe vételét, hogy lehetővé tegyék a súlyos szívbetegségének gyógyítását. A műtétet mindeddig elhalasztották, mert a gyermek szülei nem akarták, hogy vérátömlesztést kapjon, mert féltek, hogy egy koronavírus ellen mRNS vakcinával beoltott donortól származhat a vér.

A Guardian értesülései szerint a szülők csütörtökön még azt mondták, tiszteletben tartják a bíróság döntését, de a kórház később azt közölte, hogy megakadályozták, hogy az egészségügyi személyzet vérmintát vegyen, röntgent és egyéb műtét előtti vizsgálatot végezzen fiukon. A bíróság ezért felszólította a szülőket, hogy tartózkodjanak az ilyen magatartástól - áll a bírósági határozatban.

A szülők továbbra is a gyermek gyámjai maradtak minden tekintetben, kivéve az egészségügyi célokat - a gyermek mostani kezelésről folyamatos tájékoztatást kapnak.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: TheGuardian
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához