Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: extra felütéssel kezdődik a hétfő

orvosmeteorológia meteorológia fronthatás ma időjárás kánikula

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint kánikula kezdődik, a folytatásban ez fogja okozni a tüneteket!

Komolyan alakul ez a hőhullám, napokig közel lehetünk a 35 fokos, erősen terhelő hőmérsékletekhez, és ismét veszélyt jelenthet a tűző nap.

Panaszok a hőhullámban! A sokoldalú hatásokat ismerteti a meteogyógyász® a Meteo Klinika TV-n!

Keringési panaszokat okozhat a meleg!

Hétfőn sem érkezik fölénk front, ennek ellenére egyre többen tapasztalnak álmosságot, fáradtságot a napos, nyárias idő ellenére is. Elmondható, hogy amennyiben csak kifejezetten a frontokra érzékenyek körébe tartozik, akkor tartósan kedvező, pihentető időben lesz része. Ha azonban fokozottan érzékeny a hirtelen jött, az időszakhoz képest néhány fokkal erősebb melegre, akkor enyhébb vérnyomáspanaszokat, migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhat, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét.

Egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat, ennek következtében napközben kialvatlanságot, fáradtságot. Ha az említett csoportba tartozik, akkor a hét első munkanapjával tetézve, a munkahelyen is koncentrálási zavarok, figyelmetlenség fordulhat elő, csökkenhet a teljesítőképessége.

Az emésztési panaszok közül a puffadás lehet gyakori, térjen át könnyedebb étkezésre!

Szabadtéri tevékenység

Szükséges a réteges öltözet, mert ugyan reggel már nincs hideg, azért a frissebb időben jól jön egy pulóver és a hosszú nadrág. Délután már strandidő vár ránk, a tűző napot ajánlott kerülni a déli órákban! A szabadtéri tevékenységeknek kedveznek a körülmények.

UV-sugárzás

Az UV-sugárzás általában megközelíti a nagyon erős fokozatot. Érzékeny bőrűként legalább 50-es faktorszámú naptejet használjon még akkor is, ha nem kifejezetten napozik, hanem csak hosszabb időt tölt a szabadban. A déli órákban mindenkinek ajánlott védekezni a káros sugarak ellen.

Hétfői időjárás

Hétfőn is a napsütésé lesz a főszerep. Csak kevés felhő lesz az égen, esni továbbra sem fog. Északnyugaton élénk lehet a déli-délkeleti szél. A hajnali 10-17 fokos minimumokat követően, napközben 29-33 fok közötti alakulnak a maximumok.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Jön a beutaló nélküli időpontfoglalás, ez lesz a szabály - így kérhet időpontot

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához