Ezeket látta már?

Tényleg többször betegek az óvodások, mint rég? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

óvodások, betegség, köhögés, orrfolyás, covid, vakcinainfó, orvos válaszol

Kedves Orvosok! Azzal kapcsolatban szeretném a tanácsukat kérni, hogy mennyire általános, hogy az óvodások közösségbe kerülve folyamatosan betegek?

Hónapokon keresztül 1 hét ovi után 2 hét otthon, és persze fertőzik az egész családot... Van aki ezt megússza? Befolyasolja ezt, bármi? Például az, hogy akik most kiscsoportosok azok 1-1,5 éves koruk óta a "zártabban" élnek mint előtte?

A nagyszülők azt mondják, hogy amikor mi voltunk ilyen korúak (25-30 éve) nem voltunk ennyit betegek. Most egész évben kb 1 hét volt amikor a 25 fős csoportban 20 gyerek volt.

Mi gondolnak ha a nagytesó az oviból ennyi mindent hoz haza, érdemes a kisebb tesó (1 éve alatt) miatt a betegebb időszakban kivenni az ovist a közösségből? Vagy jobb ha jár?

Persze közösségre szükségük van, de nem tudjuk, hogy melyik a jobb ebben az esetben. Most a télnek már vége, de a jövőre nézve érdekel a véleményük. Köszönjük szépen a munkájukat!

Mit tegyek, ha folyton köhög a gyerek? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

Kedves Kérdező! Teljesen normális. A kisgyermekeknek évi 10-12 felső légúti megbetegedés is normális, főleg, amikor elkezdenek közösségbe járni, akkor nagyon gyakran "hoznak haza" újabb és újabb vírusokat. Ez pont ugyanígy volt 25-30 évvel ezelőtt is, csak az idő megszépíti az emlékeket, illetve most a Covid-19 járvány miatt mindenki egy kicsit óvatosabb és kis orrfolyásnál, köhögésnél is otthon tartjuk a gyermekeinket, míg korábban természetes volt, hogy a gyereknek egész téli időszakban folyik az orra, ezért nem tartották otthon hetekig.

Kiscsoportban az óvodának még talán szociális szempontból nincs olyan fontos szerepe, mint nagyobb csoportokban. Amennyiben megoldható és Ön nyugodtabb lenne, akkor a téli hónapokban otthon tarthatja gyermekét, hogy egy kicsit védje ezáltal a család fiatalabb tagjait. Kitartást! Üdvözlettel.

Ez is érdekelheti:

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához