A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés
Szponzorált tartalom

Ne szólj hozzám! Meg fog jönni… (x)

#hüvelyfertőzés #menstruáció #pms
2016.10.24. Módosítva: 2018.10.30.

Gyakran elhangzó kérdés, vajon nőnek lenni könnyebb, avagy férfinak. A férfiaknak legalább nincs menstruációjuk – sóhajtják ilyenkor panaszosan azok a nők, akiknek sok bajuk akad a ciklusukkal, különösen a havi vérzést megelőző napokon.

Hirdetés

Közelít a menzesz: baljós előjelek

Míg mások gondtalanul élik mindennapjaikat, akadnak nők, akiknek az élete szinte másról sem szól, mint hogy mikor fog megjönni, mikor van meg, és mikor múlik el már végre a menzeszük. Különösen a havi vérzés előtti napokat szokták nehezen viselni: türelmetlenek, ingerlékenyek, netán hisztirohamok is rájuk törnek, és a lelki nehézségeken túl testi tünetek ugyancsak kínozzák őket. Fejfájás, fáradékonyság, falásrohamok (szénhidrátéhség), mellfeszülés, hasi görcsök, pattanások megjelenése a bőrön – hogy csak párat említsünk a menzesz közeledét jósló lehetséges tünetek közül. Ezeknek a testi és lelki tüneteknek az összességét nevezzük premenstruális szindrómának, avagy PMS-nek.

A PMS "kezelése" fogamzásgátló tablettával?

Sokaknál annyira kellemetlen tüneteket okoz a PMS, hogy közvetlenül a havi vérzés előtt, illetve a menstruációjuk első napjaiban a munkájukat sem képesek rendesen elvégezni. És mert a tapasztalat azt mutatja, hogy szabályozott hormonszint mellett a kellemetlen premenstruális tünetek nem, vagy csak nagyon enyhén jelentkeznek, a PMS-sel küzdő nőknek, fiatal lányoknak nem egyszer azt javasolja a nőgyógyász, hogy szedjenek fogamzásgátló tablettát – mármint akkor, ha nem szeretnétek éppen gyermeket. A tünetektől az érintettek meg is szabadulnak, ám a hormonterápia nem minden esetben szerencsés. Sokan éppen ezért nyitottabbak az olyan alternatív kezelési lehetőségek felé, amikor a természet patikáját hívjuk segítségül.

Barátcserje: hormonok nélkül a kiegyensúlyozott hormonszintért

A Premens tabletta hormonmentes, hatása a barátcserje nevű gyógynövény kivonatának köszönhető. A barátcserje termésében lévő növényi hatóanyagok képesek pozitívan befolyásolni a női szervezet hormonális szabályozó rendszerét. Ha rendben vannak a hormonok, a PMS tünetei is kisebb eséllyel alakulnak ki. A Premens tablettában a barátcserje hasznos hatóanyagai magas koncentrációban találhatók meg, ami nagy valószínűséggel hatásosabb, mintha például gyógytea formában alkalmaznánk ezt a gyógynövényt. A Premens gyógyszerminőségű, vagyis szigorúan ellenőrzött készítmény, amely vény nélkül kapható a patikában.

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer Forrás: EgészségKalauz
Betegtájékoztató Forrás: Egészségkalauz
Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.