Ezért együnk dolomitot ebédre

#kalcium #vitaminpótlás #fogyókúra #dolomit
2019.02.20. Módosítva: 2017.08.29.

Csontjaink és mirigyeink védője, a dolomit. Nem csak az építkezéseken, hanem a kalcium és a magnézium pótlására, táplálék-kiegészítőként is felhasználhatjuk, mutatjuk hogyan!

A dolomit nem csak építőkőnek vagy cementanyagnak jó! Tisztább állapotban keserűsó készítésére, néhol még szódavíz gyártásához is használják.A dolomit egy karbonátásvány, a kalcium-magnézium-karbonát trigonális kristályrendszerű ásványa. Jelentős mennyiségben tartalmaz kalciumot és magnéziumot.

Kalciumot, magnéziumot tartalmazó étrend-kiegészítő tablettáknál is találkozhatunk dolomittal, hiszen a kalcium egyik természetes előfordulási alakja a dolomit, amelynek előnye, hogy a felszívódáshoz nem igényel D-vitamint.

A dolomit igazi ásványianyag-bomba

Nemcsak kalcium és magnézium pótlására használhatjuk, hiszen a dolomit egyéb ásványi anyagokban is bővelkedik:

  • ásványi sók: nyomelemek
  • kálcium: 21% vas: 2,1%
  • magnézium: 10,35% alumínium: 1800 ppm
  • foszfor: nyomokban bárium: 40 ppm
  • kálium: 500 ppm kobalt: 15 ppm
  • nátrium: 3500 ppm króm: 40 ppm
  • réz: 10 ppm
  • lítium: 450 ppm
  • nikkel: 15 ppm
  • szilicium: 750 ppm

A dolomitban a kalcium/magnézium aránya 20 / 10,35, ami ennek a két létfontosságú anyagnak a lehető legteljesebb beépülését (asszimilációját) engedi meg. Szervezetünk a kalcium 99%-át a csont és fogképződéshez használja fel, 1%-át a mészképzésnél.Nyomokban létfontosságú ásványi sóként ott van az idegrendszerben, a szív, a máj, a tüdő, vese, izom és kötőszövetek működésénél. A timusz mirigy, a női petesejt és a férfi mag sem létezhet nélküle.

A dolomit a csontjaink, fogaink egyik fontos építőelemét,a kalciumot tartalmazza

Étkezési dolomitpor használata:

Az étkezési dolomitport a fenti ásványi anyagok (leginkább a kalcium, magnézium) pótlására használhatjuk az alábbiak szerint:

  1. 1 kiskanálnyi mennyiség naponta citromlében vagy más savas gyümölcslében (csipkebogyó, fekete ribizli, narancs) levében feloldva.
  2. Legfeljebb 1dl frissen facsart gyümölcslében feloldjuk. Reggel és este min. fél órával az étkezés előtt felkeverjük és pár percing állni hagyjuk, aztán megisszuk (tiszta, klórmentes vízzel hígítható!).
  3. Használata közben csak fa, üveg és porcelán tárgyakkal érintkezhet (a műanyag és a fém tárgyakat és eszközöket kerüljük!).
  4. 12 év alatti gyermeknek és állatoknak csak fél adag adható!
Forrás: Napidoktor