Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a vasárnapi kánikulát csak nagyon nehezen lehet kibírni

orvosmeteorológia, időjárás, front, kánikula

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tovább erősödik a szervezetünket érő igénybevétel, nagyon sokféle panasz jelentkezhet!

Valóban extrém helyzet alakul! A hétvégén még csak "bemelegítést" kapunk a 32-38 fokkal, de ez a következő napokban tovább emelkedik, komolyan veszélyeztetve egészségi állapotunkat. Itt a pokol! Mindenki veszélyben!

A még brutálisabb hőhullámról a meteogyógyász® a Meteo Klinika TV-n!

Fronthatás vasárnap

Vasárnap tovább erősödik és országos lesz a kánikula, aminek a strandolók bizonyára örülnek. Sokakat azonban rendkívül megterhel az újabb hőhullám, egyre több az ingerlékeny, türelmetlen ember.

Front nem érkezik, melegszik az idő, szinte felhő sem lesz az égen, csapadék sem várható, a tűző napsütés pedig nagy veszélyeket rejthet magában!

Elmondható, hogy mivel a nagyvárosokban már a hajnali órákban is egyre kevésbé frissül fel a levegő, a folyamatos terhelés rendkívül igénybe veszi testünket. Leginkább a szívbetegek, az idősek, és a vérnyomáspanaszokkal élők veszélyeztetettek, de ez a rendkívüli hőhullám akkor is megterhelő, ha nem tartozik az említett csoportba. Ön is tapasztalhat alvászavarokat, fejfájást, fáradtságot, tompaságot, ráadásul a következő napokban sem várható, hogy mérséklődnek ezek a tünetei.

A koncentrálóképessége is jelentősen csökken, türelmetlenebb, ingerlékenyebb lehet. A déli órákban tartózkodjon hűvös helyen, a lakást is sötétítse be, mert nagyon gyorsan átmelegszik!

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos az izzadás során elvesztett folyadék pótlása: ásványvíz, gyümölcstea, limonádé a legjobb választás, a cukros üdítők, az alkohol ilyenkor tilos! Étkezése során is a könnyű ételeket, gyümölcsleveseket, salátákat részesítse előnyben - a zsíros, fűszeres fogások nagymértékben megterhelik a gyomrát! Az ásványi sókat is pótolni kell, erre kiváló megoldás a dinnye: amellett, hogy kitűnő szomjoltó, fogyasztásával az ásványi sók pótlásáról is gondoskodhat.

Szabadtéri tevékenység

Kisgyermeket, csecsemőt tilos a napra vinni! Fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye is, viseljen világos színű, szellős ruházatot, valamint kalapot, napszemüveget!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Barna foltok az arcon: a melazma sok nőt érint, de mit tehetünk ellene?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#bőrelváltozás

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához