Ezeket látta már?

Fogyás karácsony előtt? Ezt tartsa be!

karácsony, fogyás

A finom karácsonyi falatok a legtöbbünkön meglátszanak, de ebben az időszakban is fogyhatunk! Így adhat túl a plusz kalóriákon az ünnepi időszakban!

A karácsonyi nagybevásárlással és az ajándékvadászattal több kalóriát égethetünk el, mint hinnénk. Egy karácsonyi vásárlás, végig gyalogolva a plázákat és az utcákat, felér egy igazi túrával.

Zsírégetés bevásárlás közben

A szakértők szerint miközben ajándékokat keresgél, egy átlagos testsúlyú (68 kilós) ember három óra alatt akár 470- 500 kalóriát is elégethet. Ez pedig jól jöhet, ha belegondolunk, hogy az ünnepek alatt hány ezer többletkalória vár ránk.

Persze, ha sportként fogjuk fel a vásárlást, akkor pár apró trükkel még fokozhatjuk is a hatékonyságát. Robert Reames, a Gold's Gym Fitnesz Intézet szakértője szerint például azoknak, akik keveset sportolnak, egy ilyen "túra" akár állóképességi edzésnek is számíthat.

"Ha például valaki elkísér bennünket, beiktathatunk gyalogos versenyszakaszokat is a távba. Aki először célba ér, az fizeti az ebédet" – javasolja az edző.

Mozgólépcső helyett válasszuk a lépcsőt!

Ha a mozgólépcsők helyett - ahol van - a lépcsőt választjuk, szintén sportosabban telik a bevásárlás. Ráadásul, amikor már tele vagyunk bevásárlószatyrokkal, komoly súlyokat is cipelünk. "A sok szatyrot egyenletesen osszuk el a két kezünkben, hogy a vállakat egyenletes terhelés érje" - tanácsolta Reames.

Az utcák és a bevásárlóközpontok azonban ilyenkor tele vannak sütikkel és csábító falatokkal. Ahhoz, hogy a sportos vásárlókörutunk alkalmával ellenálljunk ezeknek, érdemes egy kiegyensúlyozott, tápláló reggelivel kezdenünk a napot: például tojásrántottával, zöldségekkel és néhány szelet teljes kiőrlésű pirítóssal.

Ezt már olvasta?

övesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Előfordul, hogy apró, fekete pontokat lát? Ez a betegség is okozhatja

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#fogyókúra

Forrás: Medipress
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához