Gyógyszerkereső

KERESETT GYÓGYSZER NEVE

Ára

ALGOFLEX JUNIOR 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió

Hatóanyag:
ibuprofen

Vény nélkül kapható

Kiszerelés:
1x100 ml üvegben


Tájékoztató ár: 2644 Ft

Normatív TB-támogatás: Nem

Eü. emelt támogatás: Nem

Gyógyszerfőkategória: NEM STEROID GYULLADÁSGÁTLÓK ÉS RHEUMA-ELLENES KÉSZÍTMÉNYEK Törzskönyvi szám: OGYI-T-8933/19
Gyógyszeralkategória: Propionsav-származékok Gyártó: sanofi-aventis

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az ibuprofén a nem szteroid gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik, amelyek a szervezetnek a fájdalomra, gyulladásra és lázra adott válaszát tudják befolyásolni.
Az Algoflex Junior 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió készítmény a
- láz,
- az enyhe és közepesen erős fájdalom (beleértve a fejfájást vagy fogfájást is) rövid távú, tüneti kezelésére szolgál.
Az Algoflex Junior 15 percen belül kezd el hatni, és gyermekeknél akár 8 órán át csillapítja a lázat.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha gyermeke tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy súlyosbodnak.

2. Tudnivalók az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió alkalmazása előtt

Ne alkalmazza az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenziót a gyermeknél:
- ha allergiás az ibuprofénre vagy más hasonló fájdalomcsillapítókra (nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID-ok)) vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- ha acetilszalicilsav tartalmú vagy más nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedésekor légzészavart, bőrkiütést, bőrviszketést vagy orrfolyást észlelt.
- ha a gyermeknél valaha előfordult emésztőrendszeri vérzés vagy perforáció (átlyukadás) a nem szteroid gyulladáscsökkentők korábbi használata után.
- ha kórelőzményében szerepel vagy jelenleg is fennáll kiújuló gyomor-/nyombélfekély (peptikus fekély) vagy vérzés (bizonyíthatóan két vagy több alkalommal jelentkező fekély vagy vérzés).
- ha súlyos máj,- és vesekárosodásban, illetve súlyos szívelégtelenségben szenved.
- ha a gyermeknek agyvérzése vagy más aktív vérzése van.
- ha véralvadási zavarban szenved, mert az ibuprofén növelheti a vérzési időt.
- ha tisztázatlan vérképzési zavarban szenved, mint pl. a trombocitopénia (vérlemezkék számának csökkenése).
Ha a készítményt felnőtt szedi, a terhesség utolsó három hónapjában nem szedhető.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió alkalmazása előtt beszéljen gyermeke kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha gyermeke
- más nem szteroid gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítót, vagy naponta több mint 75 mg acetilszalicilsavat szed.
- bizonyos fajta bőrbetegségben szenved (szisztémás lupusz eritematózusz (SLE) vagy kevert kötőszöveti betegség).
- bélbetegségben szenved vagy szenvedett (fekélyes vastagbélgyulladás vagy Crohn-betegség), mivel ezek a problémák súlyosbodhatnak (lásd 4. pont "Lehetséges mellékhatások").
- valaha magas vérnyomásban és/vagy szívelégtelenségben szenvedett.
- veseműködése beszűkült.
- májbetegségben szenved.
- fokozott körültekintéssel kell eljárni más olyan gyógyszerek egyidejű szedése esetén, amelyek fekély vagy vérzés kialakulásának kockázatát fokozhatják, például szájon át szedett kortikoszteroidok (például prednizolon), vérhígító gyógyszerek (például warfarin), szelektív szerotonin-visszavétel gátlók (bizonyos depresszió elleni gyógyszerek) vagy vérlemezke összecsapódás-gátlók (például acetilszalicilsav).
- másik nem szteroid gyulladáscsökkentő készítményt (így COX-2 gátlókat, például celekoxibot vagy etorikoxibot) szed, mivel ezen gyógyszerek együttes szedése kerülendő.
A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák.
Általánosságban a (különböző fajtájú) fájdalomcsillapító gyógyszerek rendszeres használata általában tartós, súlyos veseproblémákat okozhat.
- Légszomj alakulhat ki, ha gyermeke a következő betegségekben szenved vagy szenvedett: asztma, krónikus orrfolyás, orrpolip vagy allergiás betegségek.
- Nagyon ritkán súlyos bőrreakciókról (például Stevens-Johnson-szindróma) számoltak be a nem szteroid gyulladáscsökkentők alkalmazásával összefüggésben. Az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió alkalmazását azonnal abba kell hagyni bőrkiütés, nyálkahártya elváltozások vagy az allergiás reakciók egyéb tüneteinek első jelentkezésekor.
- Ha gyermekének szívproblémái vannak, korábban szélütésen esett át vagy úgy véli, hogy gyermekénél fennáll ezek kockázata (például, ha magas vérnyomásban szenved, cukorbeteg, magas a koleszterinszintje vagy dohányzik), akkor beszélje meg gyermeke kezelését orvosával vagy gyógyszerészével.
- Bárányhimlő (varicella) alatt tanácsos mellőzni az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió alkalmazását.
- éppen nagyobb műtéten esett át.
- ki van száradva, mert fokozódik a veseproblémák kockázata
- Az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió alkalmazása során kismértékben fokozódhat a szívinfarktus ("miokardiális infarktus") vagy sztrók ("agyi érkatasztrófa") kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok hosszabb ideig történő alkalmazása esetén. Ne lépje túl a javasolt adagot és kezelési időtartamot (3 nap).
Valamennyi nem szteroid gyulladáscsökkentővel történt kezelés során beszámoltak a kezelés alatt bármikor jelentkező és akár halált is okozó emésztőrendszeri vérzésről, fekélyképződésről vagy perforációról, figyelmeztető tünetek jelentkezésével vagy a kórelőzményben szereplő korábbi gyomor-bélrendszeri eseményt követően, vagy akár azok nélkül is. Emésztőrendszeri vérzés vagy fekély kialakulása esetén a kezelést azonnal le kell állítani.
Az emésztőrendszeri vérzés, fekély vagy perforáció kockázata nő a nem szteroid gyulladáscsökkentő adagjának növelésével, ill. olyan betegeknél, akiknek kórtörténetében fekély szerepel, különösen, ha annak szövődményeként vérzés vagy perforáció is előfordult (lásd 2. pont: Ne alkalmazza az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenziót), valamint idős korban. Ezeknél a betegeknél a kezelést a lehető legalacsonyabb dózissal kell kezdeni. Védő gyógyszerekkel (pl. mizoprosztol vagy protonpumpa gátlók) történő együttes alkalmazás megfontolandó ezeknél a betegeknél, valamint azoknál, akik kis dózisú acetilszalicilsavat vagy az emésztőrendszeri kockázatot növelő gyógyszereket szednek egyidejűleg.
A nem szteroid gyulladáscsökkentők, mint például az ibuprofén elfedik a fertőzés és a láz tüneteit.
Az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió alkalmazása előtt konzultáljon orvossal, ha a fenti állapotok bármelyike előfordul az Ön gyermekénél.
Ha a gyógyszert felnőtt szedi:

Idősek
Idős korban a nem szteroid gyulladáscsökkentők szedésével megnő a nemkívánatos események, különösen a gyomrot és a beleket érintő mellékhatások kockázata. További információkért lásd a 4. pontot: "Lehetséges mellékhatások".
Azoknak a betegeknek, akiknél már előfordult korábban emésztőrendszeri mellékhatás - különösen, ha időskorúak - jelezni kell bármilyen szokatlan hasi panaszt (különösen az emésztőrendszeri vérzést), különösen a kezelés kezdeti szakaszában.
Egyéb gyógyszerek és az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a gyermeke jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, különösen az alábbi esetekben:
- kortikoszteroidok (például prednizolon), mert ez növelheti az emésztőrendszeri fekély vagy vérzés kockázatát
- más nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer (így az úgynevezett COX-2 enzim gátlók, mint például celekoxib vagy etorikoxib)
- Egyes gyógyszerek, mint a véralvadásgátlók (pl. acetilszalicilsav, warfarin, tiklopidin), bizonyos magas vérnyomás elleni gyógyszerek (ACE-gátlók, pl. kaptopril, béta-receptorblokkolók, angiotenzin II gátlók), illetve más gyógyszerek is befolyásolhatják az ibuprofén kezelést, és viszont. Ezért mindig kérje ki orvos tanácsát, mielőtt az ibuprofént más gyógyszerekkel együtt alkalmazza.
- vérlemezke összecsapódást gátlók (például acetilszalicilsav) és szelektív szerotonin újrafelvételt gátlók (SSRI) (melyek depresszió ellenes gyógyszerek), mivel ez növelheti az emésztőrendszeri mellékhatások kockázatát
- magas vérnyomás elleni gyógyszerek és vízhajtó tabletták (diuretikumok), mivel a nem szteroid gyulladáscsökkentők gyengíthetik ezeknek a gyógyszereknek a hatását és fokozhatják a vesére gyakorolt kockázatot. Ebben az esetben győződjön meg arról, hogy a gyermek a nap folyamán elegendő vizet iszik.
- metotrexát (daganatos megbetegedés illetve reuma elleni gyógyszer), mert a metotrexát hatása fokozódhat.
- takrolimusz (az immunreakció elnyomására alkalmazott gyógyszer), mert a vesetoxicitás kockázata megnövekszik.
- ciklosporin (az immunreakció elnyomására alkalmazott gyógyszer), mert a rendelkezésre álló korlátozott bizonyítékok alapján megnő a vesetoxicitás kockázata.
- zidovudin (az AIDS kezelésére szolgáló gyógyszer), mert az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió együttes szedése esetén a HIV pozitív hemofíliás betegeken növekedhet az ízületi vérömleny illetve a duzzanathoz vezető vérömleny kialakulásának kockázata
- szulfonilurea tartalmú készítmények:
A klinikai vizsgálatokban kölcsönhatásokat figyeltek meg a nem szteroid gyulladáscsökkentők és bizonyos vércukorszint-csökkentő gyógyszerek (szulfonilureák) között. Bár az ibuprofén és szulfonilureák között eddig nem írtak le kölcsönhatásokat, egyidejű szedés esetén óvintézkedésként javasolt a vércukor értékek ellenőrzése.
- probenecid és szulfinpirazon: A probenecidet vagy szulfinpirazont tartalmazó gyógyszerek késleltethetik az ibuprofén kiürülését.
- baklofén: klinikai adatok szerint a nem szteroid gyulladáscsökkentők megnövelik a baklofén plazmaszintjét.
- ritonavir, mivel ez a gyógyszer megnövelheti a nem szteroid gyulladáscsökkentők plazmakoncentrációját.
- aminoglikozidok (antibiotikumok), mivel a nem szteroid gyulladáscsökkentők csökkenthetik az aminoglikozidok kiürülését
- digoxin, fenitoin és lítium: az ibuprofén megnövelheti ezen gyógyszerek plazmakoncentrációit.
- kinolon antibiotikumok, mivel ezeknek nem szteroid gyulladásgátlókkal történő egyidejű alkalmazása megnövelheti a görcsök kockázatát.
- kolesztiramin, mert a nem szteroid gyulladáscsökkentők és a kolesztiramin egyidejű szedése késleltetheti és csökkentheti a nem szteroid gyulladáscsökkentők felszívódását.
- vorikonazol és flukonazol, mert ezek a gyógyszerek megemelhetik a nem szteroid gyulladáscsökkentők szintjét.
Amennyiben felnőtt szedi ezt a gyógyszert:
Terhesség, szoptatás és termékenység

Terhesség
Tájékoztassa orvosát, ha az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió szedése alatt teherbe esik. Ne alkalmazza ezt a gyógyszert, ha a terhesség utolsó 3 hónapjában van. A gyógyszer alkalmazása kerülendő a terhesség első 6 hónapjában, kivéve, ha az orvos más utasítást ad.
Szoptatás
Az ibuprofén és bomlástermékei csak kis mennyiségben jutnak át az anyatejbe. Tekintettel arra, hogy a mai napig nem váltak ismertté a csecsemőre gyakorolt káros hatások, általában nem szükséges megszakítani a szoptatást az ibuprofén javasolt adagban történő rövid távú használata során.
Termékenység
A készítmény azon gyógyszerek csoportjába tartozik (nem szteroid gyulladáscsökkentők), amelyek csökkenthetik a fogamzóképességet. Ez a hatás reverzíbilis (a termékenység az eredeti szintre áll vissza) a készítmény szedésének abbahagyása esetén.
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A készítmény hatása a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Rövid ideig alkalmazva ez a gyógyszer nem, vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
Az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió szorbitot tartalmaz
Az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió szorbitot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy gyermeke bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt gyermekének adná ezt a gyógyszert.
3. Hogyan kell szedni az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenziót?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Szájon át történő alkalmazásra.
A készítmény ajánlott adagja fájdalom- és lázcsillapításra:

*Az adagokat körülbelül 6-8 óránként kell beadni.
6 éves kor vagy 20 kg alatti gyermekeknek nem adható.
Gyermekek (6 évestől 12 éves korig) és serdülők
Ha erre a gyógyszerre 6 éves vagy annál idősebb gyermekeknél és serdülőknél 3 napnál tovább is szükség van, vagy ha a tünetek súlyosbodnak, orvoshoz kell fordulni.
A szuszpenziót elegendő mennyiségű folyadékkal kell bevenni.
Érzékeny gyomrú betegeknek az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenziót ajánlatos étkezés közben beadni.
FIGYELEM! A javasolt adagot nem szabad túllépni.

Alkalmazás az adagoló fecskendő segítségével

Mindegyik csomagolás egy 6 ml-es adagoló fecskendőt tartalmaz.
1. Felbontás előtt az üveg tartalmát alaposan fel kell rázni (kb. 5 másodpercig).
2. A gyógyszeres üveg gyermekbiztos zárral van ellátva. Nyitáshoz a kupakot erősen lefelé kell nyomni, majd az óramutató járásával ellentétesen elcsavarni.
3. Az adagoló fecskendőt a függőlegesen tartott üveg nyílásán keresztül a szuszpenzióba kell meríteni. Ne fordítsa fel az üveget.
4. Az adagoló fecskendő dugattyújának segítségével húzza ki a megfelelő adagot a fecskendőn lévő adagbeosztásnak (ml) megfelelően.
5. Vegye ki az üveg nyílásából az adagoló fecskendőt.
6. Helyezze az eszköz végét gyermeke szájába és a dugattyú lassú lenyomásával adja be a kívánt adagot, vagy a szuszpenzióból kivett adagot egy teáskanálba fecskendezve adja be azt a gyermeknek.
7. Használat után helyezze vissza a kupakot a gyógyszeres üvegre. Meleg vízzel tisztítsa ki az adagoló fecskendőt, majd hagyja megszáradni.
A kezelés időtartama

A készítmény kizárólag rövid távú alkalmazásra szolgál. Ha a gyermek tünetei 3 napnál tovább fennállnak, forduljon orvoshoz.
Ha a tünetek rosszabbodnak, kérje ki kezelőorvosa tanácsát.
Ha gyermeke az előírtnál több Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenziót vett be
Ha véletlenül a javasoltnál több Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenziót adott gyermekének vagy vett be, azonnal forduljon orvoshoz. A túladagolás tünetei: hányinger, hányás, hasi fájdalom, fejfájás, szédülés, álmosság érzés, rángatózó szemek, homályos látás, fülcsengés és ritkán alacsony vérnyomás, a vér összetételének változásai, veseproblémák és eszméletvesztés.

Ha elfelejtette beadni gyermekének az Algoflex Junior
40 mg/ml szuszpenziót
Ne adjon be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ha elfelejtett beadni egy adagot, adja be, amint eszébe jut, majd a következőt a fent részletezett adagolási intervallumnak megfelelően adja be.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák. Gyermekénél jelentkezhetnek a nem szteroid gyulladáscsökkentők ismert mellékhatásai. Ilyen esetben, vagy ha aggályai lennének, ne adja tovább a gyógyszert gyermekének, hanem a lehető leghamarabb beszéljen orvosával. A gyógyszert szedő időseknél nagyobb a mellékhatásokhoz kapcsolódó problémák kialakulásának kockázata.
HAGYJA ABBA a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget, ha gyermekénél a következő tünetek jelentkeznek:
- a bélvérzés tünetei, például: erős hasi fájdalom, fekete szurokszerű széklet, vér vagy kávéőrleménynek látszó részecskék jelenléte a hányadékban.
- ritka, de súlyos allergiás reakció tünetei, például az asztma súlyosbodása, indokolatlan asztmás légzés vagy fulladás, az arc, a nyelv vagy a torok megduzzadása, nehézlégzés, heves szívdobogás, sokkhoz vezető vérnyomásesés. Ezek akár a gyógyszer első alkalmazásakor is előfordulhatnak. Ha a fenti tünetek bármelyike jelentkezik, azonnal hívjon orvost.
- súlyos bőrreakciók, például az egész testfelületet beborító kiütések, hámló, hólyagos vagy pikkelyes bőr.
Mondja el kezelőorvosának, ha gyermekénél az alábbi mellékhatások bármelyike jelentkezik, rosszabbodik, vagy a felsorolásban nem szereplő hatásokat észlel.
Gyakori
(10-ből legfeljebb 1 betegnél fordul elő)
- gyomorégés, hasi fájdalom, émelygés, hányás, fokozott bélgáz képződés, hasmenés, székrekedés.

- Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 betegnél fordul elő)
- gyomorhurut, a bélgyulladás és a Crohn-betegség súlyosbodása
- fejfájás, szédülés, álmatlanság, izgatottság, ingerlékenység vagy fáradtság
- látászavarok
- esetlegesen vérző vagy átfúródó emésztőrendszeri fekélyek
- szájfekélyek és/vagy a száj duzzanata és irritációja
- túlérzékenységi reakciók bőrkiütésekkel és viszketéssel és asztmás rohamok (esetlegesen vérnyomáseséssel)

Ritka
(10000-ből legfeljebb 1 betegnél fordul elő)
- fülcsengés
- Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 betegnél fordul elő)
- a nyelőcső vagy a hasnyálmirigy gyulladása, az emésztőrendszer elzáródásai
- a bőrreakciók súlyos formái beleértve a vörösödéssel és hólyagosodással járó, esetlegesen hámló kiütést, amely lázzal, hidegrázással, izomfájdalommal és rossz közérzettel társul, Stevens-Johnson szindróma. Kivételes esetekben súlyos bőrfertőzés fordult elő bárányhimlő (varicella) fertőzés alatt.
- a normálisnál kisebb mennyiségű vizelet és duzzanat (akut veseelégtelenség vagy -gyulladás lehetséges). Vesekárosodás vagy emelkedett karbamid koncentráció a vérben (az első jelek: a normálisnál kisebb mennyiségű vizelet, zavaros, véres vizelet, hátfájás, lábduzzadás és általános rossz közérzet)
- Vérsejtképzési zavarok (első jelei: láz, torokfájás, felületes szájfekélyek, influenzaszerű tünetek, súlyos kimerültség, orr- és bőrvérzés, indokolatlan vagy szokatlan véraláfutások).
- pszichotikus reakciók és depresszió
- a gyulladás súlyosbodása fertőzés következtében. Ha fertőzés tünetei jelentkeznek vagy súlyosbodnak az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió alkalmazása közben, forduljon kezelőorvosához.
- duzzanat, magas vérnyomás, szívdobogásérzés, szívelégtelenség, szívroham.
- májproblémák vagy májgyulladás. Májelégtelenség vagy -károsodás, különösen hosszan tartó alkalmazás esetén; tünetei a bőr és a szemek besárgulása vagy halvány széklet és sötét vizelet.
- nagyon ritkán az aszeptikus agyhártyagyulladás tüneteit (nyakmerevség, fejfájás, émelygés, hányás, láz vagy kábaság) figyelték meg az ibuprofén alkalmazásakor. Az autoimmun-betegségben szenvedőknél (SLE, kevert kötőszöveti betegség) ez nagyobb valószínűséggel fordul elő. Ha ezek a tünetek jelentkeznek, azonnal vegye fel a kapcsolatot orvosával.
Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- halláskárosodás
Az olyan gyógyszerek esetében, mint az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió, kismértékben fokozódhat a szívroham ("miokardiális infarktus") vagy a sztrók ("agyi érkatasztrófa") kockázata.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy, gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenziót tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A címkén / tartályon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne alkalmazza a készítményt. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
Felbontás után 6 hónapig használható legfeljebb 25 °C-on.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió?
- A készítmény hatóanyaga az ibuprofén. 40 mg ibuprofént tartalmaz 1 ml szuszpenzióban.
- Egyéb összetevők: nem kristályosodó szorbit szirup, diszpergált cellulóz (RC 591), karmellóz-nátrium, citromsav-monohidrát, nátrium-benzoát, nátrium-klorid, málna aroma, cseresznye aroma, taumatin, szukralóz, szacharin-nátrium, poliszorbát 60, rózsaszín antocián kivonat, tisztított víz.
Milyen az Algoflex Junior 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Rószaszín, viszkózus, málna és cseresznye illatú szuszpenzió.
100 ml belsőleges szuszpenzió III. típusú borostyán színű üvegben, műanyag betéttel, gyermekbiztos fehér PP kupakkal lezárva.
A doboz mérőeszközként tartalmaz egy 6 ml-es, beosztással ellátott adagoló fecskendőt.
Kiszerelés: 1 x 100 ml (1 üveg 100 ml szuszpenziót tartalmaz).

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2021.