Gyógyszerkereső

KERESETT GYÓGYSZER NEVE

Ára

Multi-tabs Immuno Kid

Hatóanyag:

Vény nélkül kapható

Kiszerelés:
30x


Tájékoztató ár: -

Normatív TB-támogatás: Nem

Eü. emelt támogatás: Nem

Gyógyszerfőkategória: EGYÉB VITAMIN-KÉSZÍTMÉNY KOMBINÁCIÓK Törzskönyvi szám: 973/06
Gyógyszeralkategória: Vitaminok egyéb kombinációi Gyártó: Ferrosan

Betegtájékoztató

Mi a Multi-tabs Immuno Kid?
A Multi-tabs Immuno Kid gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok igazolják.
Mik a Multi-tabs Immuno Kid hatóanyagai?
109 cfu (kolóniaképző egység) Lactobacillus GG, 400 µg A-vitamin (retinol acetát), 10 µg D3-vitamin (kolekalciferol), 7 mg E-vitamin(d,l-alfa-tokoferol-acetát), 30 µg K-vitamin (fitomenadion), 1 mg B1-vitamin (tiamin-nitrát), 1,2 mg B2-vitamin (riboflavin), 1,1 mg B6-vitamin (piridoxin hidroklorid), 1,4 µg B12-vitamin (cianokobalamin), 13 mg Nikotinamid, 3 mg Pantoténsav (kalcium-pantotenát), 100 µg Folsav, 20 µg Biotin, 60 mg C-vitamin (aszkorbinsav), 10 mg Vas (vas-fumarát), 7 mg Cink (cink-oxid), 90 µg Jód (kálium-jodid), 2 mg Mangán (mangán-szulfát),
20 µg Króm (króm-klorid), 30 µg Szelén (nátrium-szelenát)/tabletta
Mit tartalmaz még a Multi-tabs Immuno Kid?
Segédanyagok: aszkorbinsav, nátrium-citrát, citromsav, maltodextrin, pektin, közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei, arabmézga, kukoricakeményítő, glicerin, zselatin, szilicium-dioxid, aceszulfám-kálium, magnézium-sztearát, metilcellulóz, kolloid szilicium-dioxid, kálcium-hidrogénfoszfát-dihidrát, sztearinsav, mikrokristályos cellulóz, szacharóz, butilhidroxi-toluol, nátrium-aluminium-szilikát, nátrium aszkorbát, mono-, di-, triglicerid-keverék, izomalt, xilit, eper- és málna aromák, tisztított víz.
Mikor ajánlott a Multi-tabs Immuno Kid alkalmazása?
Fertőzéses megbetegedéses környezetben, ill. fennálló betegség esetén vagy lábadozás idején a vitamin- és nyomelemhiány megelőzésére, az immunrendszer hatékonyabb működésének elősegítésére 4-10 éves gyermekek számára.
Alkalmazása segít megelőzni fertőző betegségek kialakulását és lerövidíteni számos fertőző betegség lefolyását.
Mikor nem szabad a Multi-tabs Immuno Kid készítményt alkalmazni?
A készítmény ellenjavallt bármely vitaminnal vagy ásványi anyaggal, illetve segédanyaggal való túlérzékenység, továbbá hyperthyreosis és annak kezelése alatti időszak, A- vagy D-hyper-vitaminosis, hypercalcaemia, vasanyagcsere-zavarok esetén.
Szedhető-e a Multi-tabs Immuno Kid más gyógyszerekkel együtt?
A tejsavbaktériumok érzékenyek az elterjedten alkalmazott antibiotikumokkal szemben. Ezért
legalább 3 óra teljen el az antibiotikum és a Multi-tabs Immuno Kid bevétele között. Levadopa-tartalmú gyógyszerrel egy időben csak a kezelőorvos javaslata alapján alkalmazható.
Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
Hiányállapotok akkor alakulnak ki, ha az adott tápanyagok bevitele alacsonyabb, mint a szervezet szükséglete. Ezt előidézheti a nem megfelelő táplálkozás, továbbá olyan állapotok, amelyek fokozott tápanyagigénnyel (pl. növekedés, betegségek, lábadozás) vagy károsodott felszívódással (pl a tápcsatorna betegségei, hasmenés) járnak.
Hogyan és mikor kell a Multi-tabs Immuno Kid készítményt bevenni?
Naponta 1 rágótabletta ugyanazon napszakban elfogyasztva.
Mi az ajánlott adag?
4-10 éves gyermekeknek napi 1 rágótabletta.
Milyen nem kívánt hatást válthat ki a Multi-tabs Immuno Kid?
A Multi-tabs Immuno Kid az ajánlott napi dózisban általában jól tolerálható. Egyes esetekben azonban kialakulhatnak mellékhatások, pl. gyomorpanaszok. Ilyen esetben célszerű ennivalót fogyasztani, mert ez javíthatja az állapotot.
A B2-vitamin (riboflavin) a vizeletet sárgára, míg a vas a székletet feketére színezheti el, de ezek nem jelentenek semmilyen egészségügyi kockázatot.
Mire kell még ügyelnie a készítmény szedése során?
Ha elfelejtette bevenni a Multi-tabs Immuno Kid rágótablettát: az ajánlott napi adag 1 rágótabletta, amely a nap bármely, de azonos időszakában bevehető. Ha azonban csak másnap jut eszébe a kimaradt adag, ne adja be gyermekének az aznapi adaggal együtt, vagyis sohase alkalmazzon dupla vagy még nagyobb dózist a kimaradt adag(ok) pótlására, hanem azon túllépve folytassa a napi egyszeri egy rágótablettás alkalmazást.
Nyáron megfelelő vitamindús táplálkozás ajánlott.
Mennyi ideig szedhető a készítmény?
A készítményt csak a lejárati időn belül, eredeti csomagolásban szabad felhasználni.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
A készítményt legfeljebb 25 °C-on, gyermekektől elzárva kell tartani!
Csomagolási egység: 30db rágótabletta /tartály/doboz

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2021.