Gyógyszerkereső

KERESETT GYÓGYSZER NEVE

Ára

Multi-tabs Immuno

Hatóanyag:

Vény nélkül kapható

Kiszerelés:
30x


Tájékoztató ár: -

Normatív TB-támogatás: Nem

Eü. emelt támogatás: Nem

Gyógyszerfőkategória: EGYÉB VITAMIN-KÉSZÍTMÉNY KOMBINÁCIÓK Törzskönyvi szám: 972/06
Gyógyszeralkategória: Vitaminok egyéb kombinációi Gyártó: Ferrosan

Betegtájékoztató

Mi a Multi-tabs Immuno?
A Multi-tabs Immuno gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok igazolják.
Mi a Multi-tabs Immuno hatóanyaga?
109 cfu (kolóniaképző egység) Lactobacillus GG, 800 µg A-vitamin (retinol acetát), 5 µg D-vitamin(kolekalciferol), 10 mg E-vitamin (d,l-alfa-tokoferol-acetát), 1,4 mg B1-vitamin (tiamin-nitrát),
1,6 mg B2-vitamin (riboflavin), 2 mg B6-vitamin (piridoxin hidroklorid), 1 µg B12-vitamin(cianokobalamin), 18 mg Nikotinamid, 6 mg Pantoténsav (kalcium-pantotenát), 200 µg Folsav, 60 mg C-vitamin (aszkorbinsav), 90 mg Magnézium (magnézium-oxid), 14 mg Vas (vas-fumarát), 15 mg Cink (cink-oxid), 2,5 mg Mangán (mangán-szulfát), 50 µg Króm (króm-klorid), 50 µg Szelén (nátrium-szelenát), 150 µg Jód (kálium-jodid)/tabletta
Mit tartalmaz még a Multi-tabs Immuno?
Segédanyagok: aszkorbinsav, nátrium-citrát, citromsav, maltodextrin, közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei, kukorica keményítő, glicerin, zselatin, szilicium-dioxid, aceszulfám-kálium, magnézium-sztearát, kolloid szilicium-dioxid, kálcium-hidrogénfoszfát-dihidrát, sztearinsav, mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium, mono-, di-, triglicerid-keverék, szacharóz, butilhidroxi-toluol, nátrium-aluminium-szilikát, tisztított víz.
Mikor ajánlott a Multi-tabs Immuno alkalmazása?
Fertőzéses megbetegedéses környezetben, ill. fennálló betegség esetén vagy lábadozás idején a vitamin- és nyomelemhiány megelőzésére, az immunrendszer hatékonyabb működésének elősegítésére felnőtteknek és 10 év feletti gyermekek számára.
Alkalmazása segít megelőzni számos fertőző betegség kialakulását és lerövidíteni számos fertőző betegség lefolyását.
Mikor nem szabad a Multi-tabs Immuno készítményt alkalmazni?
A készítmény ellenjavallt bármely vitaminnal vagy ásványi anyaggal, illetve segédanyaggal való túlérzékenység, továbbá hyperthyreosis és annak kezelése alatti időszak, A- vagy D-hypervitaminosis, hypercalcaemia, vasanyagcsere-zavarok esetén.
Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
Hiányállapotok akkor alakulnak ki, ha az adott tápanyagok bevitele alacsonyabb, mint a szervezet szükséglete. Ezt előidézheti a nem megfelelő táplálkozás, továbbá olyan állapotok, amelyek foko-zott tápanyagigénnyel (pl. növekedés, betegségek, lábadozás) vagy károsodott felszívódással (pl a tápcsatorna betegségei, hasmenés) járnak.
Szedhetik-e a Multi-tabs Immuno készítményt gyermekek is?
10 év feletti gyermekek szedhetik a Multi-tabs Immuno-t.
Szedhető-e Multi-tabs Immuno más gyógyszerekkel együtt?
A tejsavbaktériumok érzékenyek az elterjedten alkalmazott antibiotikumokkal szemben. Ezért legalább 3 óra teljen el az antibiotikum és a Multi-tabs Immuno bevétele között. Levodopa-tartalmú gyógyszerrel egy időben csak a kezelőorvos javaslata alapján alkalmazható.
Mit kell megfontolni várandósság és szoptatás ideje alatt?
A készítmény az ajánlott adagolás mellett a várandósság és a szoptatás során is alkalmazható.
Hogyan és mikor kell a Multi-tabs Immuno készítményt bevenni?
A tablettát egészben, kevés folyadékkal kell bevenni.
Mi az ajánlott adag?
Felnőtteknek és 10 éven felüli gyermekeknek fertőzéses megbetegedéses környezetben, ill. fennálló betegség esetén vagy lábadozás idején a vitamin- és nyomelemhiány megelőzésére, az immunrendszer hatékonyabb működésének elősegítésére napi egy tabletta étkezés közben.
Milyen nem kívánt hatást válthat ki a Multi-tabs Immuno?
A Multi-tabs Immuno az ajánlott napi dózisban általában jól tolerálható. Egyes esetekben azonban kialakulhatnak mellékhatások, pl. gyomorpanaszok. Ilyen esetben célszerű ennivalót fogyasztani, mert ez javíthatja az állapotot.
A B2-vitamin (riboflavin) a vizeletet sárgára, míg a vas a székletet feketére színezheti el, de ezek nem jelentenek semmilyen egészségügyi kockázatot.
Mire kell még ügyelnie a készítmény szedése során?
Ha elfelejtette bevenni a Multi-tabs Immuno tablettát és csak másnap jut eszébe a kimaradt adag, ne vegye be az aznapi adaggal együtt, vagyis sohase alkalmazzon dupla vagy még nagyobb dózist a kimaradt adag(ok) pótlására. Naponta csak egyszer egy tablettát szedhet.
Nyáron megfelelő vitamindús táplálkozás ajánlott.
Mennyi ideig szedhető a készítmény?
A készítményt csak a lejárati időn belül, eredeti csomagolásban szabad felhasználni.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
A készítményt legfeljebb 25 °C-on, gyermekektől elzárva kell tartani!
Csomagolási egység: 30db tabletta/tartály/doboz

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2021.