Gyógyszerkereső

KERESETT GYÓGYSZER NEVE

Ára

Pro+biotikum

Hatóanyag:

Vény nélkül kapható

Kiszerelés:
30x


Tájékoztató ár: -

Normatív TB-támogatás: Nem

Eü. emelt támogatás: Nem

Hatóanyag:

Vény nélkül kapható

Kiszerelés:
60x


Tájékoztató ár: -

Normatív TB-támogatás: Nem

Eü. emelt támogatás: Nem

Gyógyszerfőkategória: DIARRHOEA-ELLENES MICROORGANISMUSOK Törzskönyvi szám: 992/06
Gyógyszeralkategória: Diarrhoea-ellenes microorganismusok Gyártó: MTKI

Betegtájékoztató

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítménnyel Ön természetes úton járulhat hozzá a sérült bélflórája regenerálásához, az egészséges bélflóra kialakításához és fenntartásához, ezzel a jó közérzet és egészség megőrzéséhez. Az optimális hatás elérése érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben szüksége lehet.
Pro+biotikum
(MTKI Kft.)
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Hatását tudományos vizsgálatok eredményei és több éves felhasználási tapasztalat igazolja.
A készítmény "bélazonos" baktériumokat tartalmaz. Rendszeres fogyasztása kedvező hatással van az emésztőrendszerre és az immunrendszerre, ezáltal az egészségre. Hatékonysága függ az egészségi állapottól, kortól, szociális helyzettől, étkezési szokásoktól és az egyéni hozzáállástól. Bizonyított hatásaik a következők:
jótékonyan befolyásolja a bélflóra és ezen keresztül az immunrendszer működését,
megelőzi és/vagy enyhíti a hasmenést, székrekedést, a nemspecifikus gasztrointesztinális panaszokat, gyulladásos bélbetegségeket,
gátolja a szervezet számára káros baktériumok és élesztők megtelepedését, elszaporodását a bélrendszerben,
enyhíti a tejcukor-érzékenység tüneteit,
vitamin termelésével hozzájárul a szervezet vitamin szükségletének fedezéséhez.

Mi a Pro+biotikum?
Az egészséges bél mikroflóra kialakítására és megőrzésére képes, speciális tulajdonságú, élő probiotikus baktériumokat - Lactobacillus acidophilus La-5®, Bifidobacterium BB-12® - tartalmazó probiotikum.

Mi a készítmény hatóanyaga?
10,80-26,50 mg élő probiotikus hatású baktériumok: min. 5 x 108 Lactobacillus acidophilus La-5® és min. 5 x 108 Bifidobacterium BB-12® /kapszula.

Mit tartalmaz még a kapszula?
Segédanyagai: vízmentes glükóz, burgonyakeményítő, mikrokristályos cellulóz és magnézium- sztearát. Kapszulahéj: zselatin, titán-dioxid.

Milyen esetben ajánlott a Pro+biotikum szedése?
A készítmény alkalmazása elősegíti az egészséges bélflóra kialakítását és fenntartását, ezáltal hozzájárul a jó közérzet és egészség megőrzéséhez.
Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?
A készítmény bármely összetevőjével szembeni egyéni túlérzékenység, valamint az immunrendszer zavarai (pl. HIV-fertőzés) esetén nem javasolt a fogyasztása.
Szedhetik-e a Pro+biotikum kapszulát gyerekek is?
A Pro+biotikum kapszula aktív és nem aktív alkotórésze biztonságos a gyerekek számára. Fogyasztását a vegyes étrendre történő átállást követően javasoljuk.

Várandós- és szoptatós anyák szedhetik-e a kapszulát?
Ezen élethelyzetekben a készítmény szedhető.

Szedhető-e a Pro+biotikum más gyógyszerek mellett?
A Pro+biotikum nem rendelkezik szisztémás hatással, ugyanakkor nem ismeretes, hogy más gyógy-szerek hatásosságát csökkentené. Azonban egyes gyógyszerek (pl. antibiotikumok) gátolhatják ezen baktériumok növekedését, illetve elpusztíthatják azokat. Így a Pro+biotikum alkalmazása főleg antibiotikum kúra alatt a gyógyszer bevétele után 3 órával ajánlott.
Mit kell tudni a szedés megkezdése előtt?
A készítmény kis mennyiségű glükózt tartalmaz, ezért ritka, örökletes anyagcserezavarban - glükóz-galaktóz malabszorpcióban - szenvedő betegeknek nem ajánlott a szedése. Tejcukor érzékenyek fogyaszthatják. A tejfehérje allergiában szenvedők kérjék ki kezelő orvosuk véleményét.
Hogyan és mikor kell a Pro+biotikum kapszulát bevenni?
A Pro+biotikum bevétele étkezés közben vagy után javasolt. Bevétele folyadékkal lenyelve történ-jen.
Napi ajánlott adag?
Ajánlott adagolás legalább naponta 1-2 kapszula étkezés közben vagy után.
Előfordulhat-e mellékhatás a Pro+biotikum alkalmazása során?
A Pro+biotikum fogyasztás első napjaiban a készítményre érzékenyebb egyéneknél enyhe puffadás figyelhető meg. Ha nem várt hatást észlel, tájékoztassa arról kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Mennyi ideig szedhető a Pro+biotikum kapszula?
A Pro+biotikum alkalmazása nem okoz függőséget, hosszantartó használata során mellékhatás meg-jelenése nem ismert. Így használatának nincs időbeni korlátja.

Miért fontos az egészséges bélflóra?
Bizonyított, hogy a rendkívül érzékeny "láthatatlan szervünk" a bélflóra összetétele és az emberi egészség között igen szoros a kapcsolat. Nem közömbös, hogy szervezetünk "konyhájában" a vastagbélben milyen természetű biokémiai folyamatok zajlanak. A káros anyagcsere termékeket termelő rothasztó mikrobák tartós túlsúlya kellemetlen tüneteket, rossz közérzetet, az immun-rendszer gyengülését, végső sorban, pedig egészségkárosodást okozhat.
Hogyan kell tárolni a terméket?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó, eredeti csomagolásban, jól lezárt kupakkal.
Gyermekek elől elzárva tartandó.

Nyilvántartási szám:
OGYI-992/2006
Csomagolási egység: 30db/doboz, 60db/doboz

Gyártja és forgalomba hozatali engedély jogosultja:
MTKI Kft.
9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony u. 24.

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2021.