Gyógyszerkereső

Re+general

Hatóanyag:

Vény nélkül kapható

Kiszerelés:

14x

Tájékoztató ár:

-

Normatív TB-támogatás:

Nem

Eü. emelt támogatás:

Nem

Hatóanyag:

Vény nélkül kapható

Kiszerelés:

30x

Tájékoztató ár:

-

Normatív TB-támogatás:

Nem

Eü. emelt támogatás:

Nem

 • Gyógyszerfőkategória:

  DIARRHOEA-ELLENES MICROORGANISMUSOK

 • Törzskönyvi szám:

  993/06

 • Gyógyszeralkategória:

  Diarrhoea-ellenes microorganismusok

 • Gyártó:

  MTKI

Betegtájékoztató

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi beteg-tájékoztatót.
E recept nélkül kapható gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítménnyel Ön természetes úton járulhat hozzá a sérült bélflórája regenerálásához, az egészséges bélflóra kialakításához és fenntartásához, ezzel a jó közérzet és egészség megőrzéséhez. Az optimális hatás elérése érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben szüksége lehet.
Re+general
(MTKI Kft.)
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Hatását tudományos vizsgálatok eredményei és több éves felhasználási tapasztalat igazolja.
A készítmény magas számban tartalmaz "bélazonos" baktériumokat, ezáltal természetes és hatékony módon regenerálja a bármi okból elpusztult vagy sérült bélflórát. A készítmény rendszeres fogyasztása kedvező hatással van az emésztőrendszerre és az immunrendszerre, ezáltal a egészségre. Hatékonysága függ az egészségi állapottól, kortól, szociális helyzettől, étkezési szokásoktól és az egyéni hozzáállástól.
Bizonyított hatások a következők:
- mérsékli az antibiotikumok okozta hasmenés tüneteit,
- helyreállítja az elpusztult bélflórát,
- megelőzi az utazási hasmenés előfordulását,
- enyhíti az időskori székrekedés és hasmenés okozta panaszokat,
- csökkenti a heveny vírusos hasmenés és gyulladásos bélbetegségek tüneteit,
- jótékonyan befolyásolja a bélflóra és immunrendszer működését, így enyhíti az allergiás eredetű bőrbetegségek tüneteit.

Mi a Re+general?
A bármi okból sérült - pl. antibiotikum kúra, bélgyulladás, kemoterápia, akut hasmenés - bélflóra regenerálására képes, speciális tulajdonságú, élő probiotikus baktériumokat - Lactobacillus acidophilus La-5®, Bifidobacterium BB-12® - rendkívül nagy számban tartalmazó probiotikum.

Mi a készítmény hatóanyaga?
43,20-62,90 mg élő probiotikus hatású baktériumok: min. 5 x 109 Lactobacillus acidophilus La-5® és min. 5 x 109 Bifidobacterium BB-12® /kapszula.

Mit tartalmaz még a kapszula?
Segédanyagai: vízmentes glükóz, burgonyakeményítő, mikrokristályos cellulóz és magnézium- sztearát. Kapszulahéj: zselatin, titán-dioxid.

Milyen esetben ajánlott a Re+general szedése?
A bélflóra regenerálására, elsősorban az antibiotikum kezelések alatt és után, valamint a kemo- és sugárterápia befejezése után javasolt.

Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?
A készítmény bármely összetevőjével szembeni egyéni túlérzékenység, valamint az immunrendszer zavarai (pl. HIV-fertőzés) esetén nem javasolt a fogyasztása.

Szedhetik-e a Re+general kapszulát gyerekek is?
A kapszula aktív és nem aktív alkotórésze biztonságos a gyerekek számára. Fogyasztását a vegyes étrendre történő átállást követően javasoljuk. Ennél korábban csak akkor ajánljuk, ha a gyermek antibiotikumos kezelésben részesült. Ekkor a kapszula használata előtt kérje ki a gyermekorvos véleményét!
Várandós- és szoptatós anyák szedhetik-e a kapszulát?
Ezen élethelyzetekben a készítmény szedhető.
Mit kell tudni a szedés megkezdése előtt?
A készítmény kis mennyiségű glükózt tartalmaz, ezért ritka, örökletes anyagcserezavarban - glükóz-galaktóz malabszorpcióban - szenvedő betegeknek nem ajánlott a szedése. Tejcukor érzékenyek fogyaszthatják. A tejfehérje allergiában szenvedők kérjék ki kezelő orvosuk véleményét.

Szedhető-e a Re+general más gyógyszerek mellett?
A Re+general nem rendelkezik szisztémás hatással, ugyanakkor nem ismeretes, hogy más gyógyszerek hatásosságát csökkentené. Azonban egyes gyógyszerek (pl. antibiotikumok) gátolhatják ezen baktériumok növekedését, illetve elpusztíthatják azokat. Így a Re+general alkalmazása főleg antibiotikum kúra alatt a gyógyszer bevétele után 3 órával ajánlott.

Hogyan kell a Re+general kapszulát alkalmazni?
Napi 2 x 1 kapszula étkezés közben, folyadékkal.
A bélflóra hatékony regenerálása érdekében ajánlott a doboz teljes tartalmának elfogyasztása.
Előfordulhat-e mellékhatás a Re+general alkalmazása során?
A készítmény kúraszerű fogyasztásának mellékhatása nem ismeretes. A rendszeres fogyasztás első napjaiban a készítményre érzékenyebb egyéneknél enyhe puffadás figyelhető meg. Ha nem várt hatást észlel, tájékoztassa arról kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Mennyi ideig szedhető a Re+general kapszula?
A Re+general alkalmazása nem okoz függőséget, hosszantartó használata során mellékhatás megjelenése nem ismert. Így használatának nincs időbeni korlátja.
Miért fontos az egészséges bélflóra?
Bizonyított, hogy a rendkívül érzékeny "láthatatlan szervünk" a bélflóra összetétele és az emberi egészség között igen szoros a kapcsolat. Nem közömbös, hogy szervezetünk "konyhájában" a vastagbélben milyen természetű biokémiai folyamatok zajlanak. A káros anyagcsere termékeket termelő rothasztó mikrobák tartós túlsúlya kellemetlen tüneteket, rossz közérzetet, az immunrend-szer gyengülését, végső sorban, pedig egészségkárosodást okozhat.

Hogyan kell tárolni a terméket?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó, eredeti csomagolásban, jól lezárt kupakkal.
Gyermekek elől elzárva tartandó.

Nyilvántartási szám:
OGYI-993/2006

Csomagolási egység
: 14 db/doboz, 30 db/doboz

Gyártja/forgalomba hozatali engedély jogosultja:
MTKI Kft.
9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony u. 24.

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2021.