Gyógyszerkereső

Super Colon Cleanse kapszula

Hatóanyag:

Vény nélkül kapható

Kiszerelés:

120x

Tájékoztató ár:

-

Normatív TB-támogatás:

Nem

Eü. emelt támogatás:

Nem

  • Gyógyszerfőkategória:

    SZÉKREKEDÉS ELLENI SZEREK

  • Törzskönyvi szám:

    925/04

  • Gyógyszeralkategória:

  • Gyártó:

    Health Plus

Betegtájékoztató

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hatását szakirodalmi adatok igazolják.
Mi a hatóanyag?
1 kapszula (500 mg) tartalma: 278 mg Psylii seminis epidermis (indiai-, nyálkás-, homoki útifűvek maghéj őrleménye (Plantago ovata,~afra, ~psyllium,~indica)), 140 mg szennalevél por (Sennae folium).
Mit tartalmaz még a készítmény?
A kapszulában levő egyéb összetevők: papaya levél-, édesköménymag-, borsosmenta virágos
hajtás-, csipkebogyó- és kutyabengekéreg por, Lactobacillus acidophilus.
A kapszulahéj zselatint tartalmaz.
Mikor ajánlott a készítmény szedése?
Ön a készítményt székrekedés esetén átmeneti hashajtásra (maximum 1-2 hét), a székletürítés rendszerességének fenntartására és a székletürítés megkönnyítésére alkalmazhatja, amikor szükség van a lágy székletürítés elősegítésére (pl. tartós ágyban fekvésnél, aranyér okozta panaszok, végbélműtéteket követő időszak).
Mikor nem szabad szedni a készítményt?
Gyomor-bélrendszer kóros szűkülete, a nyelőcső és gyomorszáj megbetegedései, bélelzáródás vagy annak gyanúja, valamint gyulladásos bélbetegségek (pl. Crohn betegség, fekélyes bélgyulladás stb.), ismeretlen eredetű hasi fájdalom, hányinger, hányás esetén kivéve, ha orvos tanácsolja. Ne szedje a készítményt víz- és elektrolit vesztés következtében fellépő súlyos kiszáradás, kálium hiány, valamint a székelési szokások hirtelen megváltozása (ha az két hétnél tovább fennáll), végbél vérzés előfordulása, és bármely összetevővel szembeni egyéni túlérzékenység fennállása esetén sem.
Mit kell tudni a készítmény szedése előtt?
Tudnia kell, hogy székrekedésének nincs-e szervi oka és a készítmény alkalmazható-e az Ön esetében. Ha bizonytalan, kérdezze meg kezelőorvosát.

Szedhetik-e a készítményt gyermekek is?
A készítményt csak 12 év feletti gyermekek használhatják.
Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel?
Krónikus alkalmazás esetén kálium vesztés következtében a szívglikozidok hatása felerősödik, a szívritmus szabályozók hatása megváltozik. Tiazid vízhajtókkal, mellékvesekéreg hormonokkal és édesgyökérrel együtt adva a kálium vesztés fokozódik.
Cukorbetegeknél a csökkent szénhidrát felszívódás miatt a vércukorszintet ellenőrizni és az alkalmazott inzulin mennyiségét esetleg csökkenteni kell.
Szedhető-e a kapszula várandósság-, szoptatás ideje alatt?
Ezen élethelyzetekben készítmény nem alkalmazható.

Hogyan és mikor kell a készítményt alkalmazni!
A Super Colon Cleanse kapszulát nagy mennyiségű (legalább 200-300 ml) vízzel, gyümölcslével ill. egyéb üdítőitallal kell bevenni.
A szer hatását fokozatosan fejti ki, így az optimális hatás eléréséhez 2-3 napig tartó rendszeres alkalmazása javasolt. Kúraszerűen, megszakítás nélkül legfeljebb 2 hétig szedhető.
Mi az ajánlott adag?
Felnőttek részére naponta 3-4 alkalommal 1-2 kapszula, 12 éves kor feletti gyermekek részére naponta 3-4 alkalommal 1 kapszula. Idősek esetében változatlan mennyiség alkalmazható.
Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
A psyllium maghéj arra érzékeny egyéneken allergiás reakciót válthat ki.
Görcsös gyomor-bélpanaszok, igen ritkán májkárosodás előfordulhat. Hosszantartó alkalmazása esetén előfordulhat festékanyag lerakódása a bélnyálkahártyán, béltágulat, elektrolit vesztés (különösen káliumvesztés mely a szívműködés zavarához és izomgyengeséghez vezethet), fehérjevizelés, vérvizelés.
Mire kell még ügyelnie a készítmény alkalmazása során?
Hasi panaszok jelentkezése, vagy nem megfelelő hatás esetén a készítmény alkalmazását abba kell hagyni, és szakember (orvos, gyógyszerész) tanácsát kell kérni.
Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
Kúraszerűen, megszakítás nélkül legfeljebb 2 hétig szedhető a készítmény.
Hogyan kell tárolni a készítményt? Legfeljebb 25 °C-on.
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Nyilvántartási szám: OGYI-925/2004
Csomagolási egység: 120 db
Forgalomba hozatali engedély jogosultja: HEALTH PLUS INC
13837 Magnolia Avenue
Chino, CA 91710, USA

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2021.