Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Szívroham ellen: 20 perc szex felér másfél kilométer sétával egy férfi esetében

szívroham, mozgás, szex, séta, szexuális élet

Már heti kétszer húsz perc szex is csökkentheti a szívroham valószínűségét.

Gyakorlatilag minden szexszuális élettel kapcsolatos tanulmány hasonló eredményre jut: a rendszeres lepedőgyűrés javít az egészségi állapotunkon. Szakértők szerint heti kétszer húsz perc szex konkrétan legalább annyi jót tesz a szervezetünkkel, mintha letennénk a cigarettát, vagy nem fogyasztanánk alkoholt – írja a Daily Star.

Geoffrey Hackett, a birminghami Aston Egyetem professzora kiemelte: 20 perc szex egy férfi esetében megfelel másfél kilométer sétának. Hozzátette azt is: az orvosok indokolatlanul keveset beszélnek a pácienseik szexuális életéről.

Amellett ugyanis, hogy valóban már csak a pozitív egészségügyi hatások miatt is szorgalmazniuk kéne a párok együttléteit, abból is rengetek egészségügyikérdése kaphatunk választ, hogy egy férfinek van-e rendszeres ejakulációja vagy sem.

Egy londoni tanulmány szerint pedig azok a nők, akik legalább havonta egyszer szexelnek, később tapasztalják meg a változó kor első tüneteit.

Tudta, hogy a hőhullámokat a szex is enyhíti?

Régi vicc, hogy nincs jobb testmozgás a szerelmeskedésnél – ami egyébként abszolút igazság a változókorú nők esetében is. Végül is egy kielégítő együttlét során mindkét fél belead rendesen apait-anyait, éppen ezért a szex egészségesen hat a keringésre, no meg a pszichére egyaránt.

Csakhogy éppen a klimax idején kezd sok nőnek gondot okozni a hüvelyszárazság, amely a fogyatkozó női hormonok miatt alakul ki, és előbb vagy utóbb szinte mindenkit érint. A hüvelyszárazság miatt az együttlét már nem megy „olajozottan”, ami kényelmetlenséget, sőt fájdalmat okozhat. Mégis butaság lenne emiatt lemondani a testi örömökről, hiszen a hüvely hidratálása – például patikában kapható kúpok segítségével – ma már egyszerűen megoldható.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: Daily Star/EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához