EVEROLIMUS SANDOZ 10 mg tabletta

Hatóanyag:

everolimus

Csak vényre kapható

Kiszerelés:

30x pa/al/PVC//al buborékcsomagolás

Tájékoztató ár:

-

Normatív TB-támogatás:

Nem

Eü. emelt támogatás:

Nem

  • Gyógyszerfőkategória:

    PROTEIN KINÁZ GÁTLÓK

  • Törzskönyvi szám:

    OGYI-T-23502/15

  • Gyógyszeralkategória:

    mTOR (mammalian target of rapamycin)-kináz gátlók

  • Gyártó:

    Sandoz Hungária

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer az Everolimus Sandoz és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Everolimus Sandoz egy daganatellenes gyógyszer, amely az everolimusz hatóanyagot tartalmazza. Az everolimusz csökkenti a daganat vérellátását, és lassítja a daganatsejtek növekedését, valamint terjedését.

Az Everolimus Sandoz-t az alábbiak kezelésére alkalmazzák felnőtt betegeknél:

- hormonreceptor-pozitív, előrehaladott emlőrák olyan, a változó koron (menopauza) túl lévő nőknél, akiknél más kezelések (az úgynevezett "nem szteroid aromatáz-gátlók") a továbbiakban már nem képesek megfékezni a betegséget. Egy exemesztánnak nevezett, szteroid aromatáz-gátlóval adják együtt, amit daganatellenes hormonkezelésként alkalmaznak.
- a gyomorból, bélből, tüdőből vagy hasnyálmirigyből eredő, előrehaladott daganatok, amelyeket neuroendokrin daganatoknak neveznek. Akkor adják, ha a daganat nem operálható, és nem termel túlzott mennyiségben specifikus hormonokat vagy más, azokkal rokon, természetes anyagokat.
- előrehaladott veserák (előrehaladott vesesejtes karcinóma), amikor más kezelések (az úgynevezett "VEGF-célzott kezelés") nem segítettek megállítani a betegségét.


2. Tudnivalók az Everolimus Sandoz szedése előtt

Az Everolimus Sandoz-t csak a rákos daganatok kezelésében jártas orvos fogja felírni Önnek. Gondosan kövesse a kezelőorvosa minden utasítását. Ezek eltérhetnek az ebben a betegtájékoztatóban leírt általános információktól. Ha bármilyen kérdése van az Everolimus Sandoz-zal vagy azzal kapcsolatban, hogy azt miért rendelték Önnek, akkor forduljon kezelőorvosához.

Ne szedje az Everolimus Sandoz-t

- ha allergiás az everolimuszra, a vele rokon hatóanyagokra, mint például a szirolimuszra vagy a temszirolimuszra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Ha úgy gondolja, hogy allergiás lehet, kérjen tanácsot kezelőorvosától.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az Everolimus Sandoz szedése előtt beszéljen kezelőorvosával:
- ha bármilyen májbetegsége van, vagy ha valaha volt már bármi olyan betegsége, ami a máját érinthette. Ebben az esetben lehet, hogy kezelőorvosának más adagban kell felírnia az Everolimus Sandoz-t.
- ha cukorbeteg (magas a vércukorszintje). Az Everolimus Sandoz emelheti a vércukorszintet, és ronthatja a cukorbetegséget. Ez inzulinnal és/vagy szájon át szedett vércukorszint-csökkentőkkel végzett kezelést tehet szükségessé. Mondja el kezelőorvosának, ha erős szomjúságot vagy gyakoribb vizeletürítést tapasztal.
- ha az Everolimus Sandoz szedése alatt védőoltást kell kapnia.
- ha magas a koleszterinszintje. Az Everolimus Sandoz megemelheti a koleszterin és/vagy egyéb vérzsírok szintjét.
- ha nemrégiben komoly sebészeti beavatkozáson esett át vagy jelenleg is van sebészeti beavatkozást követően be nem gyógyult sebe. Az Everolimus Sandoz növelheti a sebgyógyulási problémák kialakulásának kockázatát.
- ha fertőzése van. Az Everolimus Sandoz-kezelés elkezdése előtt szükség lehet a fertőzés kezelésére.
- ha korábban B-típusú fertőző májgyulladása volt (hepatitisz B), mert ez újra fellángolhat az Everolimus Sandoz-kezelés alatt (lásd 4. pont, "Lehetséges mellékhatások").
- ha sugárkezelést kapott, vagy sugárkezelést terveznek Önnél.

A fentieken kívül az Everolimus Sandoz:
- gyengítheti az immunrendszerét. Ezért az Everolimus Sandoz szedése alatt fennáll a veszély, hogy valamilyen fertőzést kaphat. Ha láza van, vagy bármely más, fertőzésre utaló jelet tapasztal, keresse fel kezelőorvosát. Egyes fertőzések súlyosak lehetnek, akár halált is okozhatnak.
- befolyásolhatja a veseműködését. Ennek megfelelően kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizni fogja az Ön veseműködését, amíg Everolimus Sandoz-t szed.
- nehézlégzést, köhögést és lázat is okozhat.
- szájüregi fekélyeket és -sebeket okozhat. Kezelőorvosa szüneteltetheti vagy felfüggesztheti az Everolimus Sandoz-kezelést. Szüksége lehet szájvízzel, géllel vagy más készítménnyel való kezelésre.
Egyes szájvizek és gélek ronthatnak a fekély állapotán, ezért kezelőorvosával történt előzetes megbeszélés nélkül ne próbáljon ki egyetlen készítményt sem. Kezelőorvosa a korábbival azonos vagy alacsonyabb adaggal kezdheti újra az Everolimus Sandoz-kezelést.
- sugárkezelés miatti szövődményeket is előidézhet. Súlyos sugárzási reakciókat (például légszomjat, hányingert, hasmenést, bőrkiütéseket, valamint a száj, az íny és a torok fájdalmát), beleértve a halálos kimenetelűeket is, figyeltek meg egyes olyan betegeknél, akik sugárkezeléssel egyszerre alkalmaztak everolimuszt, illetve akik kevéssel a sugárkezelés után alkalmaztak everolimuszt. Emellett a korábbi sugárkezelés helyén kialakuló sugárreakciókról (amely a korábbi sugárkezelés helyén jelentkező bőrpírból vagy tüdőgyulladásból áll) is beszámoltak olyan betegeknél, akik korábban sugárkezelést kaptak.
Szóljon kezelőorvosának, ha a közeljövőben sugárkezelésre van előjegyezve, illetve ha korábban sugárkezelést kapott.

Mondja el kezelőorvosának, ha ezeket a tüneteket észleli.

A kezelés ideje alatt rendszeresen fognak vérvizsgálatokat végezni Önnél. Ezzel ellenőrzik a vérképét (a fehérvérsejt-, vörösvértest- és vérlemezkeszámát), hogy lássák, van-e az Everolimus Sandoz-nak ezekre a sejtekre gyakorolt nemkívánatos hatása. A vérvizsgálatokkal a veseműködését (a kreatininszintet), a májműködését (a transzaminázok szintjét), a vércukorszintjét és a koleszterinszintjét is ellenőrizni fogják. Erre azért van szükség, mert az Everolimus Sandoz ezekre is hatással lehet.

Gyermekek és serdülők
Az Everolimus Sandoz nem alkalmazható gyermekeknél vagy serdülőknél (18 éves kor alatt).

Egyéb gyógyszerek és az Everolimus Sandoz
Az Everolimus Sandoz befolyásolhatja néhány más gyógyszer hatását. Ha Ön az Everolimus Sandoz-zal egyidőben más gyógyszereket is szed, lehet, hogy kezelőorvosának meg kell változtatnia az Everolimus Sandoz vagy a többi gyógyszere adagját.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Az alábbiak növelhetik az Everolimus Sandoz miatt kialakuló mellékhatások kockázatát:
- ketokonazol, itrakonazol, vorikonazol vagy flukonazol és egyéb gombaellenes szerek, amelyeket a gombák okozta fertőzések kezelésére alkalmaznak;
- klaritromicin, telitromicin vagy eritromicin, a baktériumok okozta fertőzések kezelésére alkalmazott antibiotikumok,
- ritonavir és más, HIV-fertőzés/AIDS kezelésére alkalmazott gyógyszerek;
- verapamil, vagy diltiazem, amelyek szívbetegségek vagy magas vérnyomás kezelésére szolgálnak;
- dronedaron, egy, az Ön szívritmusát szabályozó gyógyszer;
- ciklosporin, egy olyan gyógyszer, amely megakadályozza, hogy a szervezet kilökje az átültetett szervet;
- imatinib, amit a kóros sejtek növekedésének gátlására alkalmaznak;
- angiotenzin-konvertáló enzim- (ACE) gátlók (mint például a ramipril), melyeket a magas vérnyomás vagy más szívérrendszeri problémák kezelésére alkalmaznak;
- nefazodon, melyet depresszió kezelésére alkalmaznak;
- kannabidiol, melyet görcsrohamok kezelésére alkalmaznak.

Az alábbiak csökkenthetik az Everolimus Sandoz hatékonyságát:
- rifampicin, amely a tuberkulózis (TBC) kezelésére szolgál;
- efavirenz vagy nevirapin, amit a HIV-fertőzés/az AIDS kezelésére alkalmaznak;
- közönséges orbáncfű (Hypericum perforatum), egy gyógynövénykészítmény, amit a depresszió és más betegségek kezelésére alkalmaznak;
- dexametazon, egy kortikoszteroid, amelyet különböző betegségek széles körében, például a gyulladás vagy az immunrendszeri betegségek kezelésére alkalmaznak;
- fenitoin, karbamazepin vagy fenobarbitál és egyéb epilepszia-ellenes szerek, amelyek a görcsrohamok megelőzésére szolgálnak.

Ezeket a gyógyszereket az Everolimus Sandoz-kezelés ideje alatt kerülni kell. Ha ezek bármelyikét szedi, akkor kezelőorvosa egy másik gyógyszerre állíthatja át Önt vagy megváltoztathatja az Everolimus Sandoz adagját.

Az Everolimus Sandoz egyidejű bevétele étellel és itallal
Ne fogyasszon grépfrútot és grépfrútlevet, amíg Everolimus Sandoz-t szed, mert az megemelheti az Everolimus Sandoz mennyiségét a vérben, akár káros szintig is.

Terhesség, szoptatás és termékenység

Terhesség
Az Everolimus Sandoz káros lehet a magzata számára és terhesség alatt nem javasolt. Mondja el kezelőorvosának, ha terhes, vagy úgy gondolja, hogy terhes lehet. Kezelőorvosa meg fogja beszélni Önnel, hogy kell-e szednie ezt a gyógyszert a terhesség alatt.

A fogamzóképes nőknek a kezelés ideje alatt és a kezelés befejezése után még legfeljebb 8 hétig nagyon hatékony fogamzásgátló módszert kell alkalmazniuk. Ha ezen az intézkedések ellenére úgy gondolja, hogy teherbe eshetett, akkor kérjen tanácsot kezelőorvosától, mielőtt tovább szedi az Everolimus Sandoz-t.

Szoptatás
Az Everolimus Sandoz káros lehet szoptatott csecsemője számára. A kezelés ideje alatt és az Everolimus Sandoz utolsó adagjának bevétele után még 2 hétig nem szoptathat. Tájékoztassa kezelőorvosát arról, ha szoptat.

Női termékenység
Néhány, Everolimus Sandoz-zal kezelt nőbetegnél a menstruációs periódus hiányát (amenorrea) észlelték.

Az Everolimus Sandoz hatással lehet a női termékenységre. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha gyermeket szeretne.

Férfi termékenység
Az Everolimus Sandoz befolyásolhatja a férfiak megtermékenyítő képességét. Beszéljen kezelőorvosával, ha gyermeket szeretne.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Ha nagyon fáradtnak érzi magát (a fáradtság nagyon gyakori mellékhatás), legyen nagyon óvatos, amikor gépjárművet vezet vagy gépet kezel.

Az Everolimus Sandoz laktózt tartalmaz
Az Everolimus Sandoz laktózt (tejcukrot) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.


3. Hogyan kell szedni az Everolimus Sandoz-t?

Ezt a gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Az ajánlott adag 10 mg, amit naponta egyszer kell bevenni. Kezelőorvosa el fogja mondani Önnek, hogy hány Everolimus Sandoz tablettát vegyen be.

Ha Önnek májbetegsége van, kezelőorvosa alacsonyabb Everolimus Sandoz adaggal kezdheti a kezelést (napi 2,5, 5 vagy 7,5 mg).

Ha Ön az Everolimus Sandoz szedése alatt bizonyos mellékhatásokat észlel (lásd 4. pont), kezelőorvosa csökkentheti a gyógyszer adagját vagy egy rövid időre, de akár véglegesen is leállíthatja a kezelését.

Az Everolimus Sandoz-t naponta egyszer vegye be, minden nap megközelítőleg ugyanabban az időben, következetesen mindig vagy éhgyomorra vagy étkezés közben.

A tablettá(ka)t egészben, egy pohár vízzel kell lenyelnie. Ne rágja szét vagy törje össze a tablettákat.

Ha az előírtnál több Everolimus Sandoz-t vett be
- Ha túl sok Everolimus Sandoz-t vett be, vagy valaki más vette be véletlenül az Ön tablettáit, azonnal forduljon orvoshoz vagy menjen kórházba. Sürgős kezelésre lehet szükség.
- Vigye magával a gyógyszer dobozát és ezt a betegtájékoztatót, így az orvos tudni fogja, hogy mit vett be.

Ha elfelejtette bevenni az Everolimus Sandoz-t
Ha kihagyott egy adagot, akkor a szokásos időben vegye be a következő adagot. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

Ha idő előtt abbahagyja az Everolimus Sandoz szedését
Ne hagyja abba az Everolimus Sandoz szedését, csak akkor, ha ezt kezelőorvosa mondja Önnek.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

HAGYJA ABBA az Everolimus Sandoz szedését, és azonnal kérjen orvosi segítséget, ha allergiás reakció bármelyik alábbi jelét tapasztalja:
- nehézlégzés vagy nyelési nehézség;
- az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanata;
- a bőr nagyfokú viszketése, vörös kiütéssel, kiemelkedő dudorokkal.

Az Everolimus Sandoz súlyos mellékhatásai, többek között:

Nagyon gyakori (10-ből több mint 1 beteget érinthet):
- hőemelkedés, hidegrázás (fertőzés jelei);
- láz, köhögés, légzési nehézség, zihálás (a tüdő gyulladásának jelei, ami pneumonitisz néven is ismert).

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- erős szomjúságérzet, gyakori vizelés, megnövekedett étvágy súlyvesztéssel, fáradékonyság (cukorbetegség tünetei);
- vérzés, például a bélfalból;
- a vizelet mennyiségének nagymértékű csökkenése (veseelégtelenség jele).

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):
- láz, bőrkiütés, ízületi fájdalom és gyulladás, fáradtság, étvágytalanság, hányinger, sárgaság (a bőr sárgás elszíneződése), fájdalom a has jobb felső részén, világos széklet, sötét vizelet (májgyulladás (hepatitisz B) kiújulásának jelei lehetnek);
- légszomj, fekvő helyzetben tapasztalt nehézlégzés, a lábfej vagy a lábszár duzzanata (szívelégtelenség jelei);
- az egyik láb, általában a lábikra duzzanata és/vagy fájdalma, az érintett terület vörös és forró (vérrög okozta ér-(véna-) elzáródás jelei);
- hirtelen fellépő légszomj, mellkasi fájdalom vagy vér felköhögése (tüdőembólia lehetséges jelei, ez egy olyan állapot, amikor egy vagy több tüdőartéria elzáródik);
- a vizelet mennyiségének nagymértékű csökkenése, a láb duzzanata, zavartság érzés, hátfájás (hirtelen kialakuló veseelégtelenség jelei);
- bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés, légzési vagy nyelési nehézség, szédülés (súlyos allergiás, más néven túlérzékenységi reakció jelei).

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet:)
- Légszomj vagy gyors légzés (heveny légzési distressz szindróma jelei).

Ha ezen mellékhatások bármelyikét tapasztalja, azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, mert ez életveszélyes következményekkel járhat.

Az Everolimus Sandoz további lehetséges mellékhatásai többek között az alábbiak:

Nagyon gyakori (10-ből több mint 1 beteget érinthet):
- magas vércukorszint (hiperglikémia);
- étvágytalanság;
- ízérzészavar
- fejfájás;
- orrvérzés
- köhögés;
- szájfekélyek;
- gyomorrontás, beleértve a hányingert vagy a hasmenést is;
- bőrkiütés;
- viszketés
- gyengeség- vagy fáradtságérzés;
- fáradtság, légszomj, szédülés, sápadtság, az alacsony vörösvértestszám jelei (anémia);
- a kar, kéz, lábfej, boka vagy a test más részeinek duzzanata (ödéma jelei);
- testtömegcsökkenés;
- magas zsírszint (lipidszint) a vérben (hiperkoleszterinémia).

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- spontán jelentkező vérzés vagy véraláfutás (alacsony vérlemezkeszám (trombocitopénia) jelei);
- légszomj (diszpnoé);
- szomjúság, kevés vizelet, sötét vizelet, száraz kipirult bőr, érzékenység (kiszáradás tünetei);
- álmatlanság;
- fejfájás, szédülés (magas vérnyomás (hipertónia) tünetei);
- a kar vagy a láb egy részének vagy egészének duzzanata (beleértve az ujjakat vagy a lábujjakat is), nehézségérzés, akadályoztatott mozgás, rossz közérzet (a limfödéma lehetséges tünetei);
- fertőzés okozta láz, torokfájás, szájfekélyek (alacsony fehérvérsejtszám (leukopénia, limfopénia és/vagy neutropénia));
- láz;
- a szájnyálkahártya, gyomornyálkahártya, bélnyálkahártya gyulladása;
- szájszárazság;
- gyomorégés;
- hányás;
- nyelési nehézség;
- hasi fájdalom;
- akne;
- bőrkiütés és fájdalom a tenyéren vagy fájdalmas sebek a lábon (kéz-láb szindróma);
- a bőr kipirosodása;
- ízületi fájdalom;
- szájüregi fájdalom;
- menstruációs zavarok, mint például a szabálytalan havi vérzés;
- magas vérzsírszint (hiperlipidémia, magas trigliceridszint);
- alacsony káliumszint a vérben (hipokalémia);
- alacsony foszfátszint a vérben (hipofoszfatémia)
- alacsony kalciumszint a vérben (hipokalcémia)
- száraz bőr, bőrhámlás, bőrelváltozások;
- köröm rendellenességek, töredezett körmök;
- enyhe fokú hajhullás;
- kóros májfunkciós értékek (magas glutamát-piruvát-transzamináz-szint és glutamát-oxálacetát-transzamináz-szint);
- kóros vesefunkciós értékek (magas kreatininszint);
- a szemhéj duzzanata;
- fehérje a vizeletben.

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):
- gyengeség, spontán vérzés vagy véraláfutás és gyakori fertőzések olyan tünetekkel, mint a láz, hidegrázás, torokfájás, vagy szájfekélyek (alacsony vérsejtszám jelei, (páncitopénia));
- az ízérzés elvesztése;
- vér felköhögése;
- menstruációs zavarok, mint például a havi vérzés kimaradása (amenorrea);
- a szokásosnál gyakoribb nappali vizelés;
- mellkasi fájdalom;
- rendellenes sebgyógyulás;
- hőhullámok;
- a szem viszketéssel járó váladékozása, rózsaszín vagy vörös szemek (konjunktivitisz);

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- fáradtság, légszomj, szédülés, sápadtság (alacsony vörösvértestszám jelei, lehetséges, hogy a tiszta vörösvértest aplázia néven ismert vérszegénységnek tulajdonítható);
- az arc felduzzadása a szem körül, az ajkak felduzzadása, a szájüregnek és/vagy a toroknak a vizenyős duzzanata, légzési és nyelési nehézség (angioödémaként is ismert), allergiás reakció jele lehet.

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- a korábbi sugárkezelés helyén kialakuló reakció, például bőrpír vagy tüdőgyulladás (úgynevezett korábbi besugárzás okozta bőrreakció szindróma);
- sugárkezelés mellékhatásának súlyosbodása

Ha ezen mellékhatások súlyossá válnak, értesítse kezelőorvosát és/vagy gyógyszerészét. A mellékhatások többsége enyhe vagy közepesen súlyos, és általában elmúlik, ha a kezelést néhány napra leállítják.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresztül: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Postafiók 450, H-1372 Budapest, Magyarország, honlap: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell az Everolimus Sandoz-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/Felh.:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.

A fénytől és a nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

A buborékcsomagolást közvetlenül a tabletta bevétele előtt bontsa fel.

Ne vegye be ezt a gyógyszert, ha a csomagolása sérült vagy láthatóan már felbontották.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Everolimus Sandoz?
- A készítmény hatóanyaga az everolimusz.

Everolimus Sandoz 2,5 mg tabletta
- 2,5 mg everolimuszt tartalmaz tablettánként.

Everolimus Sandoz 5 mg tabletta
- 5 mg everolimuszt tartalmaz tablettánként.

Everolimus Sandoz 10 mg tabletta
- 10 mg everolimuszt tartalmaz tablettánként.

- Egyéb összetevők a butil-hidroxitoluol (E321), magnézium-sztearát, laktóz, hipromellóz, A típusú kroszpovidon.
Lásd a 2. pontban az "Az Everolimus Sandoz laktózt tartalmaz" bekezdést.

Milyen az Everolimus Sandoz külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Everolimus Sandoz 2,5 mg tabletta
Fehér, vagy halványsárga, hosszúkás, kb. 10,1 mm × 4,1 mm méretű, metszett élű, bemetszés nélküli tabletta, egyik oldalán "LCL", a másikon "NVR" mélynyomású jelzéssel.

Everolimus Sandoz 5 mg tabletta
Fehér, vagy halványsárga, hosszúkás, kb. 12,1 mm × 4,9 mm méretű, metszett élű, bemetszés nélküli tabletta, egyik oldalán "5", a másikon "NVR" mélynyomású jelzéssel.

Everolimus Sandoz 10 mg tabletta
Fehér, vagy halványsárga, hosszúkás, kb. 15,1 mm × 6,0 mm méretű, metszett élű, bemetszés nélküli tabletta, egyik oldalán "UHE", a másikon "NVR" mélynyomású jelzéssel.

A tabletták poliamid/alumínium/PVC//alumínium buborékcsomagolásba és dobozba vannak csomagolva.

Kiszerelések:
Buborékcsomagolás: 10, 30, 90 db tabletta.
Adagonként perforált buborékcsomagolás: 10×1, 30×1, 90×1 tabletta.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2022. 09. 01.

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2024.